Victorie mare pentru Simone Tempestini în fața campionului mondial Ostberg la Brașov

Victorie mare pentru Simone Tempestini în fața campionului mondial Ostberg la Brașov

Campionul național abslut en-titre de raliuri, Simone Tempestini, a câștigat ediția a 50-a a Raliului Brașovului și și-a adjudecat pentru a șaptea oară consecutiv trofeul competiției de sub Tâmpa, la capătul unei lupte duse la fiecare secundă împotriva campionului mondial din WRC, norvegianul Mads Ostberg.

Într-o etapă în care era pentru prima oară în ultimii ani cotat cu a doua șansă la o cursă de pe plan intern, pilotul de la Napoca Rally Academy s-a duelat de la egal la egal cu Otsberg, campion en-titre în WRC2 Pro, până la finalul probei a șasea. După speciala de pe Babarunca, unde Tempestini a câștigat cu un avans de 3,8 secunde, Ostberg a anunțat că abandonează din cauza unor probleme tehnice la motor.

ADVERTISING

Pentru Tempestini a fost a șaptea victorie consecutivă la Raliul Brașovului, care s-a impus cu un avantaj de 1 minute și 31,9 secunde în fața următorului clasat, coechipierul său de la NRA, Bogdan Marișca. Podiumul etapei a doua din Campionatul Național de Raliuri Betano a fost completat de sibianul Sebastian Barbu.

"Sunt mai bucuros pentru această victorie decât pentru cea de acum doi ani când am luat titlul aici. Mi-a plăcut duelul cu Mads, ne-am luptat la fiecare secundă, îmi pare rău că nu a fost dus până la finalul raliului. Succesul de la Brașov ne dă încredere că putem câștiga un nou titlu național, dar și pentru un parcurs bun în Campionatul European", a declarat Simone Tempestini.

ADVERTISING

România, învinsă de Georgia în Rugby European Championship

Managerul de la Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, s-a declarat încântat de succesul din acest weekend. "Faptul că Simone s-a bătut umăr la umăr cu un campion mondial, susținut de o echipă de uzină, pe fiecare probă ne dă încredere că un român poate face performanță la nivel internațional. Din păcate, în motorsport, o diferență o face și materialul de concurs, însă suntem optimiști că vom reuși să creem o surpriză plăcută în European", a afirmat managerul NRA.

ADVERTISING

O altă demonstrație de forță la Raliul Brașovului a fost cea a lui Norbert Maior, locul 3 la finalul sezonului trecut. Pe un Citroen DS3 R3T Max, net inferior modelelor R5 și Rally2, tânărul pilot în vârstă de 22 de ani a câștigat Grupa 2 Roți Motrice, deși la finalul primei zile a primit o penalizare de 5 minute pentru că nu a putut lua startul pe ultima probă. În cele din urmă, după o recuperare incredibilă a urcat pe prima treaptă a podiumului cu un avantaj de 01:48,7 față de următorul clasat.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Uriașă surpriză în grupa României de calificare la CM 2022. Islanda a fost învinsă în Armenia

Prima reacție a Federației de fotbal din Ungaria după incidentele din partida cu România de la Euro

România nu va prelungi ajutorul de 100 de milioane de euro acordat R. Moldova. Bucureștiul dorea condiționarea banilor de respectarea statului de drept

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇