Vasile Dîncu explică de ce își dorește modificarea Legii Sportului: "Nu e nicidecum o dedicație pentru CSA Steaua"

Vasile Dîncu explică de ce își dorește modificarea Legii Sportului: "Nu e nicidecum o dedicație pentru CSA Steaua"
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Vasile Dîncu, unul dintre inițiatorii propunerii de modificare a Legii Sportului, a explicat de ce își dorește cu exactatite modificarea și a declarat că nu e vorba despre o „dedicație” pentru CSA Steaua.

Dîncu a vorbit pe larg despre ideea sa de modificare a Legii Sportului, despre care spune că nicidecum nu e vorba despre o dedicație și că își dorește să ajute tot sportul, cât și investitorii privați.

În plus, fostul ministru al Sportului din România i-a dat dreptate lui Gigi Becali, patronul FCSB, într-o anumită privință.

ADVERTISING

“Nu mă aşteptam să fie o dezbatere atât de mare, dar nu îmi place neapărat acest lucru pentru că se mută problema de la lucrurile esenţiale care trebuie să le rezolvăm. Dincolo de asta, este foarte bine că se discută.

Arătăm că oamenii sunt mai interesaţi de fotbal decât credeam noi. Ar trebui să rezolvăm unele lucruri pentru că lucrurile controversate nu au fost făcute la timp. Nu este o dedicaţie pentru CSA Steaua, aşa cum s-a spus.

Eu problema asta am rezolvat-o. Dacă Steaua vrea să intre în prima ligă, prin Ordinul de ministru pe care l-am dat în timpul mandatului meu, se poate transforma într-o entitate de drept privat dacă 1% din acţiuni le ia Romtehnica, de exemplu, Asociaţia Suporterilor, AS47.

ADVERTISING

Nu era necesar acest lucru. De ce am spus că trebuie făcută dreptate? Pentru că sportul, fotbalul, este un indicator al egalităţii într-o societate. Şi nu poţi să limitezi un drept câştigat pe teren, un drept sportiv.

Cum să îi explic eu unui tânăr de 16 ani de la Steaua, care a debutat în urmă cu câteva etape, că el nu are drept să joace în prima ligă, deşi îl câştigă pe teren, pentru că există o lege care spune că entităţile de drept public nu pot să joace acolo.

El ştie că se luptă cu Iaşiul, cu Galaţiul, care iau bani de la Consiliul Judeţean, de la Primărie, care sunt tot bani publici. De aceea am spus că este vorba de a face dreptate. Nu este vorba despre introducerea unei echipe în prima ligă pe uşa din dos pentru că vorbim de meritul sportiv.

ADVERTISING

Nu trebuie blocat printr-o lege. Am vrut şi să dezbatem asupra modului în care statul se preocupă de mişcarea sportivă. În acest moment avem o ambivalenţă şi cred că această lege este doar o picătură într-un ocean de nevoi.

Legea nu rezolvă problema sportului şi nici a fotbalului. Dar avem nevoie de o strategie naţională pentru sport. Iar la cât de iubit este fotbalul, pot să spun şi asta, deşi multă lume o să mă critice. Avem nevoie de o strategie şi un parteneriat între stat, comunităţile locale şi privaţi în fotbal.

Aici o să îl citez pe Gigi Becali, care spunea că statul nu trebuie să îi dea nimic, dar măcar să nu îi ia. În acest moment, va trebui să regândim această relaţie dintre stat şi sport dacă vrem să avem fotbal.

Pe toată lumea interesează fotbalul. De 15 ani Ungaria investeşte bani publici în fotbal şi a început să aibă rezultate. Ar trebui să ne gândim şi noi la acest lucru. Cred că va trebui să ne gândim la această relaţie pe care statul o are cu sportul şi ce facem pentru investitorii privaţi. Discuţia s-a mutat în foarte multe direcţii”, a spus Vasile Dîncu, conform Fanatik.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!