A fost acordat al doilea cartonaș roșu rotund din istoria fotbalului. Ce reprezintă invenția englezilor

A fost acordat al doilea cartonaș roșu rotund din istoria fotbalului. Ce reprezintă invenția englezilor
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Partida dintre Brentford și Wolverhampton Wanderers din turul 3 al Cupei Angliei a marcat un moment rar întâlnit în fotbal.

Arbitrul de centru Tony Harrington a arătat pentru prima dată un cartonaș roșu de formă rotundă, o invenție găsită pentru a-i ajuta pe jucătorii sau suporterii cu probleme de vedere să facă diferența între cartonașe. În acest meci, scorul a fost 1-1, iar partida se va rejuca pe terenul celor de la Wolves, la o dată ulterioară.

În minutul 9 așadar, centralul l-a eliminat pe Joao Gomes pentru un fault urât asupra lui Christian Norgaard. Dar arbitrul nu i-a arătat brazilianului un cartonaș roșu tradițional, în formă dreptunghiulară, ci unul sferic.

Conform presei britanice, nu există nicio diferență pe plan punitiv între cartonașul roșu sferic sau dreptunghic, dar forma a fost schimbată pentru a-i ajuta atât pe arbitri, cât și pe jucători sau suporteri. Această modificare va veni în sprijinul acelora care au probleme de vedere și nu pot diferenția culorile. Aceștia vor putea să știe ce cartonaș a fost arătat în funcție de forma acestuia.

ADVERTISING

De exemplu, unul dintre jucătorii care au recunoscut în trecut că suferă de o problemă oftalmologică, mai precis daltonism, este Thomas Delaney. Danezul a explicat în 2018 faptul că nu a putut distinge tricourile la meciul amical dintre Danemarca și Mexic.

Este pentru a doua oară când se uzitează această regulă, după partida dintre Wrexham și Sheffield United, tot din Cupa Angliei, în ianuarie 2023, meci terminat tot cu scor egal, 3-3.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!