Vești bune: Copiilor le pasă de viitor și se implică

Vești bune: Copiilor le pasă de viitor și se implică

Copiii din Sectorul 2 al Capitalei participă la un program de colectare de materiale reciclabile și au adunat cu mâinile lor kilograme întregi, pentru care vor fi premiați în luna noiembrie.

Mai departe, ne bucurăm că în școli se demarează concursul național de desene Scoala Banilor Bine-Crescuți, care îi invită pe cei mici să transpună în culori relația pe care o dezvoltă cu banii și economiile.

Nu în ultimul rând, vorbim despre un studiu care a arătat că și fetele își doresc să construiască, să devină ingineri și să aibă un impact, așa cum o fac și băiețiii. Iar un gigant promite să îi ajute și pe cei mai săraci dintre copii, inclusiv fete, să-și atingă visul.

ADVERTISING

Elevii din București au strâns peste 2.000 kg de materiale reciclabile

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Viitor Plus, prin programul Recicleta cofinanțat de Primaria Sectorului 2, a adus laolaltă elevi și profesori din 20 de școli din Sectorul 2 în proiectul “Reciclează cu noi pentru Sectorul 2”, derulat în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2021.

În doar 10 zile, ei au reușit să colecteze selectiv peste 2.000 kg de materiale reciclabile.

Acțiunea are rolul de conștientizare, având în vedere că România trebuia să ajungă la o rată de 50% a colectării separate încă din 2020. Cele mai actuale date EUROSTAT arată, însă, că reciclăm doar 11,5%.

ADVERTISING

Concursul de colectare continuă până la 1 noiembrie. La final, se vor acorda premii in valoarea totală de 30.000 de lei, după cum urmează:
Premii pentru profesorii coordonatori - 10.000 de lei (Profesorii coordonatori din cele 20 de școli înscrise în concurs vor primi, individual, un premiu de 500 de lei)

Premii pentru unitățile de învățământ:

  • locul I – 10.000 de lei
  • locul II – 5.000 de lei
  • locul III – 3.000 de lei
  • 2 mențiuni în valoare de 1.000 de lei.

Unitățile de învățământ câștigătoare vor cheltui aceste sume exclusiv pentru servicii, produse și/sau sisteme destinate protecției mediului, reamenajarea spațiilor verzi, investiții care să reducă consumul de apă și energie, precum și digitalizare.

ADVERTISING

BCR lanseaza a doua ediție a concursului național de desene Școala Banilor Bine-Crescuți

BCR organizează cea de-a doua ediție a concursului de desene „Școala Banilor Bine-Crescuți”, în cadrul căruia vor fi premiate 10 școli finaliste.

La prima ediție a acestei competiții, peste 100 de școli din întreaga țară s-au întrecut pentru titlul de „Școala Banilor Bine-Crescuți”.

„Continuăm să aducem educația financiară alături de copii prin activități care le fac plăcere și îi ajută să învețe despre bani într-un mod relaxant. În ediția din acest an avem provocări noi pentru ei și abia așteptăm să vedem cum își vor folosi creativitatea pentru a descrie în culori banii, resursele, inclusiv de mediu, și alegerile inteligente din viața lor”, a declarat Nicoleta Deliu-Pașol, Director Comunicare, Banca Comercială Română.

Concursul se va organiza în perioada 13 octombrie – 15 decembrie.

Cadrele didactice sunt invitate să înscrie lucrările elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, în format A4, pe una dintre temele: „Economisesc pentru visul meu’’, „La ce ne ajută banii?’’ sau „Avem grijă de resursele mediului înconjurător’’. Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor, etc.

Și fetele vor să construiască lumea

Un studiu realizat recent la initiativa Grupului LEGO la nivel internațional a dezvăluit faptul că, în prezent, fetele sunt tot mai încrezătoare și dornice să participe la activități creative, însa au dificultăţi în a depăsi barierele ridicate de stereotipuri societale de gen.

Studiul a fost derulat de catre Institutul Geena Davis cu ocazia Zilei Internationale a Fetelor și marchează lansarea campaniei LEGO “Ready for Girls”, campanie dedicată celebrarii fetelor care reconstruiesc lumea prin intermediul abilităților lor creative.

Într-o declarație pentru spotmedia.ro, reprezentanții LEGO au explicat și care sunt modurile în care compania susține copiii din țările sărace să-și îndeplinească visul.

În acest sens, Fundația LEGO încearcă să aducă învățarea prin joacă pentru copii din țări precum Mali, Paraguay și Africa de Sud.

Recent, Fundația a dezvoltat un program numit Play to Learn susținut de Sesame Workshop, BRAC și International Rescue Committee (IRC) care cultivă oportunitățile de educație timpurie pentru copiii și adulții care-i îngrijesc și care au fost afectați de conflicte și de fenomenul migrației.

”Programul Play to Learn ajunge la familiile afectate de criza refugiaților din Siria sau a minorității Rohingya, prin servicii directe și media educative”, spun reprezentanții lego.

Campania “Ready for Girls” isi propune sa se asigure ca fetele nu sunt excluse de la beneficiile derivate din joaca si constructiile cu piese LEGO, din cauza unor asteptari sau presiuni societale invechite. Compania se va asigura ca orice copil se va simti bine sa construiasca sau sa se joace in felul in care isi doreste, indiferent de genul său.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇