O jurnalistă câștigă 300.000 de euro în instanță, pentru o transfuzie de sânge, făcută greșit la un spital din București

O jurnalistă câștigă 300.000 de euro în instanță, pentru o transfuzie de sânge, făcută greșit la un spital din București

Este vorba despre jurnalista Elena Manea care în 2016 a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Clinic CF2 din București. Atunci i s-a administrat o grupă de sânge greșită, ceea ce a dus la complicații foarte grave.

Abia acum Judecătoria Sectorului 1 i-a dat câștig de cauză şi a decis că trebuie să primească daune morale în valoare de 300.000 de euro. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, scrie Europa Liberă.

„Deși mai urmează apelul, decizia e un fapt fără precedent. Sunt sigură că pot să le dau curaj și altor părinți, copii care și-au pierdut părinții care, din păcate, nu mai au ce să facă, sunt descurajați și nu se gândesc să continue. Eu zic că totul e posibil, Dumnezeu există și iată că se întâmplă și lucruri bune pentru oameni obișnuiți”, spune Elena Manea.

image-7
Foto: Facebook/Elena Manea

Elena Manea a fost operată acum 7 ani şi din cauza transfuziei greşite a suferit cumplit.

ADVERTISING

"Am făcut cea mai dură reacție, sindromul intravascular diseminat, în care efectiv îți iese sângele prin toate organele, prin piele, prin ochi, peste tot. Am intrat în comă.

După 3 zile în care cei de la Spitalul CF2 nu au spus nimic, la presiunea familiei, a colegilor din presă, am fost transferată la Spitalul Universitar, unde am fost salvată.

Până în ziua de astăzi, cei care m-au salvat la Universitar se întreabă cum de mai trăiesc (...) Am reînvățat să merg, să mănânc, să vorbesc, să mă coordonez, pe lângă traumele psihice și stresul post-traumatic", a povestit jurnalista pentru sursa citată.

ADVERTISING

Ea a dat în judecată Spitalul Clinic CF2 București, medicii și personalul medical, pentru malpraxis și vătămare corporală.

Din cauza duratei mari a procesului, faptele penale s-au prescris, iar instanța a putut să dea doar sancțiuni civile.

Doar cercetarea penală a durat 5 ani. Procesul propriu-zis a început în urmă cu 2 ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇