De azi se deschide pasajul Europa Unită din București

De azi se deschide pasajul Europa Unită din București
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Pasajul Europa Unită din Bucureşti (Sectorul 4) va fi deschis, marţi, traficului rutier începând cu ora 17:00.

Potrivit autorităților locale, acesta va fi deschis inițial pentru pietoni.

„Înainte însă de darea în circulație, pentru un interval de câteva ore, pasajul va fi pietonal, la cererea locuitorilor Sectorului 4 de a vedea, îndeaproape, cum arată noul pod menit să fluidizeze circulația într-una dintre cele mai aglomerate zone din București”, a transmis primăria de sector.

Reprezentanţii PS 4 au menţionat că pasajul va fi pietonal de la terminarea conferinţei de presă prilejuită de darea sa în folosinţă, la care va participa şi ministrul Fondurilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

ADVERTISING

Început în februarie 2022, noul pasaj suprateran din Sectorul 4 are o lungime totală de 653 de metri şi este construit la intersecţia dintre bulevardele Alexandru Obregia şi Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele.

Pasajul constă dintr-un pod și două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică, iar cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Proiectat și construit pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală, pasajul are două benzi de circulație pe sens, dispuse pe o parte carosabilă cu o lățime de 15 metri, precum şi "un inedit sistem de iluminat", care transformă construcţia "într-un reper arhitectural".

În această seară aveți ocazia să vedeți, pentru prima dată, cum arată pasajul nostru, iluminat în culorile care ne unesc. 🇹🇩#primariasector4 #haicasepoate #europaunita

Publicată de Primaria Sectorului 4 pe Vineri, 1 decembrie 2023

Doar câteva zile ne mai despart până până la inaugurarea Pasajului Europa Unită! Aseară s-au făcut testele la sistemul...

Publicată de Primaria Sectorului 4 pe Marţi, 28 noiembrie 2023

UPDATE: La inaugurare, primarul sectorului 4 a spus: „Sunt extrem de bucuros ca zi dăm în folosință Pasajul Europa Unită. Înainte de toate, vreau să spun de ce se numește folosință Pasajul Europa Unită. Pentru că Europa și banii europeni sunt șansa dezvoltării acestui sector. Fără banii europeni, mare parte de investiții nu ar fi fost posibile”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇