Primăria București începe marți deratizarea în subsolurile blocurilor care aparțin asociațiilor de proprietari și locatari din oraș.
Compania Municipală Eco Igienizare București anunță că pe 11 ianuarie va începe primul tratament de deratizare în subsolurile blocurilor care aparțin asociațiilor de proprietari și locatari de pe teritoriul Capitelei. Acțiunea face parte din graficul aprobat de Consiliul General al Municipiului București.
Pentru tratament va fi folosit un produs de culoare albastră, amplasat în cutii de carton.
„Pentru tratamentul de deratizare în subsoluri se folosește produsul raticid AGRORAT PELLET, care va fi amplasat în cutii de carton (stații de intoxicare) și se prezintă sub formă de granule de culoare albastră, îmbogățit cu atractanți alimentari.
Acesta conține bitrex, un repelent cu gust amar, destinat pentru a preveni consumul accidental de către alte animale, care nu sunt vizate de tratamentul raticid.
Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (șoareci și șobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe)”, au anunțat reprezentanții Primăriei București..
Pentru eficiența tratamentelor de deratizare, specialiștii municipalității recomandă o serie de măsuri precum blocarea rozătoarelor în subsol prin acoperirea gurilor de aerisire, menținerea curățeniei și evitarea amplasării de hrană pentru alte animale.
Asta în condiţiile în care, în 2021, PMB a avut mari probleme cu banii şi şobolanii au mişunat liniştiţi.