Două statui urbane dedicate câinilor fără stăpân au fost plasate simbolic în foster în spații centrale din Capitală pentru a sublinia importanța responsabilității sociale față de animalele vulnerabile.
Acestea au putut fi văzute de publicul larg în cadrul unor evenimente festive din weekend: Târgul Cadourilor de Designer NOËL și VegFair – Christmas Wonderland.
Statuile fac parte din proiectul Eroii Străzii, realizat de Asociația veterinară Sache în parteneriat cu ASPA București, finanțat prin fonduri de la Primăria Municipiului București.
Ele au fost create de artistul vizual Mircea Modreanu și reprezintă singurele animale care ar trebui să fie pe străzi. Abandonul, neglijența și violența nu-și au locul într-o comunitate empatică.
Statuia de la Târgul Cadourilor de Designer NOËL, un eveniment în care designul, angajamentul față de frumos și responsabilitatea socială s-au împletit armonios, poartă în inima sa povestea de adopție a Dorei și Norei, cățelușele Mihaelei Sava, alias Prăjiturela în online.
Cea de la VegFair - Christmas Wonderland, târgul care a sărbătorit gustul și compasiunea, dă mai departe mesajul Sorinei Fredholm, cunoscută pentru stilul său de viață vegan, care a adoptat recent un labrador pe nume Luna.
Poveștile pot fi ascultate în continuare cu ajutorul unui cod QR disponibil pe statui, dar și direct pe site-ul campaniei: https://sache.info/inima-aceasta-nu-renunta/.
Mai mult, statuile inaugurate în luna decembrie au un simbolism aparte: subliniază că rolul câinelui este de a păzi cadourile, nu de a fi cadou de sărbători.
Laura Fincu, fondatoare Asociația Sache, atrage atenția asupra unei realități dureroase: “După sărbătorile de iarnă, animalele de companie, oferite impulsiv ca daruri, ajung adesea pe străzi, transformând luna ianuarie într-una a regretelor.
Câinii și pisicile sunt în continuare printre cele mai populare cadouri cerute de copii de Crăciun, însă familiile nepregătite sau neinformate îngroașă rândurile abandonului cu până la 30% imediat ce trece sezonul festiv. În prima lună din an adăposturile devin supraaglomerate, astfel că mulți blănoși rămân ai nimănui, fiind vulnerabili la boli, foamete și accidente.
Numărul mare de animale fără stăpân pune presiune pe resursele adăposturilor și ale organizațiilor de protecție a animalelor. O resimțim din plin și noi la Sache, așa că reamintim: un animal de companie nu este un cadou de pus sub brad, ci un angajament pe viață.”
Împreună pentru un București mai responsabil, mai empatic, mai bun
Fiecare câine are dreptul la o viață demnă. Ajută la oferirea unei lumi mai bune pentru ei.
Cum? Prin susținerea construirii Spitalul Social Sache, un loc atât de necesar unde animalele vulnerabile și abandonate vor găsi salvarea și îngrijirea de care au nevoie. Fiecare donație contribuie la încă o bătaie de inimă care face diferența.
Trimite un SMS cu textul VITAL la 8835 pentru 5EURO lunar, dedicați urgențelor veterinare, sau SMS cu textul VET la 8845 pentru 2EURO/lună pentru finalizarea spitalului.
Despre Sache
Sache Vet Clinic și Asociația Sache se numără printre cele mai importante ecosisteme de protecție a animalelor, prin rezultatele depuse în elaborarea politicii de sterilizare gratuită, atragere fonduri pentru campanii și tratare și reabilitare animale domestice.
Sache Hospital va avea două recepții și două săli de internare separate, pentru căței și pisici, două săli de consultație, un laborator, o sală de radiologie, un hol preoperator și postoperator, sală de chirurgie cu șase mese, un centru de training, vestiare, bucătarie și alte anexe administrative. Pe lângă activitatea medicală, spitalul își propune să devină și cel mai mare centru de formare profesională din țară.
Pentru mai multe detalii, vizitează https://sache.info/ și pagina de Facebook a proiectului.