ANPC închide o firmă care făcea catering inclusiv la școli din București (Foto)

ANPC închide o firmă care făcea catering inclusiv la școli din București (Foto)

ANPC a oprit temporar activitatea pentru o firmă care realiza servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții.

Firma a fost şi amendată cu 10.000 de lei.

Printre neregulile găsite de ANPC: mâncare expirată și frigidere ruginite.

Este vorba despre firma Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în Sectorul 1 al Capitalei.

Iată unde livra această firmă alimente în sistem catering (unele firme au grădiniţe private sau after school):

  1. Școala nr. 200, Sector 3,
  2. Școala nr. 51, Sector 2,
  3. Școala Banu Băleanu, Bolintin Vale, județul Giurgiu,
  4. Fundația Romanian Angel Appeal
  5. Crucea Roșie București,
  6. Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif,
  7. Disney Land SRL,
  8. Gokids Educational SRL,
  9. Asociația Ioni – Academia copiilor,
  10. Asociația pentru evoluție – ROTAS,
  11. I&G Smart Vision SRL
  12. Cireșel și Cireșica SRL.
ADVERTISING

După verificările realizate, comisarii ANPC au decis oprirea definitivă de la utilizarea produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Neregulile constatate au fost:

  • folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită,
  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf, gheață în strat masiv,
  • utilizarea bureților de sârmă pentru vase,
  • coșuri pentru colectarea reziduală neacoperite,
  • vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv,
  • folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv,
  • lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire,
  • lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat,
  • schimbarea stării termice a produselor din carne,
  • depozitarea produselor de panificație în directa prezență a razelor solare,
  • păstrarea preparatelor finite calde neacoperit, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf,
  • existența pereților, a tavanului și pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate și plăci fisurate,
  • lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu
  • depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.
image-43
image-44
image-45
image-46
Fotografii: ANPC

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇