ANPC a oprit temporar activitatea pentru o firmă care realiza servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții.
Firma a fost şi amendată cu 10.000 de lei.
Printre neregulile găsite de ANPC: mâncare expirată și frigidere ruginite.
Este vorba despre firma Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în Sectorul 1 al Capitalei.
Iată unde livra această firmă alimente în sistem catering (unele firme au grădiniţe private sau after school):
- Școala nr. 200, Sector 3,
- Școala nr. 51, Sector 2,
- Școala Banu Băleanu, Bolintin Vale, județul Giurgiu,
- Fundația Romanian Angel Appeal
- Crucea Roșie București,
- Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif,
- Disney Land SRL,
- Gokids Educational SRL,
- Asociația Ioni – Academia copiilor,
- Asociația pentru evoluție – ROTAS,
- I&G Smart Vision SRL
- Cireșel și Cireșica SRL.
ADVERTISING
După verificările realizate, comisarii ANPC au decis oprirea definitivă de la utilizarea produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.
Neregulile constatate au fost:
- folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită,
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf, gheață în strat masiv,
- utilizarea bureților de sârmă pentru vase,
- coșuri pentru colectarea reziduală neacoperite,
- vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv,
- folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv,
- lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire,
- lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat,
- schimbarea stării termice a produselor din carne,
- depozitarea produselor de panificație în directa prezență a razelor solare,
- păstrarea preparatelor finite calde neacoperit, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf,
- existența pereților, a tavanului și pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate și plăci fisurate,
- lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu
- depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.