10 spitale din țară raportează centre pentru victimele violului doar de ochii lumii, femeile sunt trimise la Psihiatrie

10 spitale din țară raportează centre pentru victimele violului doar de ochii lumii, femeile sunt trimise la Psihiatrie

Din 10 centre pentru victimele violenței sexuale din țară, doar de la trei am primit informații în legătură cu serviciile de care ar putea beneficia o posibilă victimă. 

De mai bine de trei ani, la nivelul țării funcționează 10 centre de intervenție pentru victimele violenței sexuale. Scopul lor? Să asigure o intervenție integrată victimelor de viol sau agresiune sexuală. De la îngrijiri medicale de urgență, la prelevare de probe biologice și consiliere psihologică și juridică, în funcție de fiecare caz. 

ADVERTISING
  • Centrele pot fi găsite la nivelul a 10 spitale județene de urgență din țară. 
  • PressOne a arătat deja cum nici măcar pe hârtie situația lor nu arată bine: în unele centre, precum Bacău și Brăila, nicio victimă nu a beneficiat de asistență integrată în cei trei ani de la înființare. 
  • În acest context, PressOne a vrut să afle cum se prezintă situația în realitate și a sunat la toate cele 10 spitale în cadrul cărora ar trebui să funcționeze centrele de intervenție integrată pentru victimele violenței sexuale din țară. 
  • Din zece, doar în trei cazuri am primit un răspuns legat de modul în care o victimă poate primi ajutor. 
  • În unele cazuri a trebuit să sunăm în mai multe locuri diferite doar pentru ca, la final, să ni se închidă telefonul în nas. 
ADVERTISING

Citeşte informaţiile integral in ancheta publicată de PressOne


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇