Din 10 centre pentru victimele violenței sexuale din țară, doar de la trei am primit informații în legătură cu serviciile de care ar putea beneficia o posibilă victimă.
De mai bine de trei ani, la nivelul țării funcționează 10 centre de intervenție pentru victimele violenței sexuale. Scopul lor? Să asigure o intervenție integrată victimelor de viol sau agresiune sexuală. De la îngrijiri medicale de urgență, la prelevare de probe biologice și consiliere psihologică și juridică, în funcție de fiecare caz.
ADVERTISING
- Centrele pot fi găsite la nivelul a 10 spitale județene de urgență din țară.
- PressOne a arătat deja cum nici măcar pe hârtie situația lor nu arată bine: în unele centre, precum Bacău și Brăila, nicio victimă nu a beneficiat de asistență integrată în cei trei ani de la înființare.
- În acest context, PressOne a vrut să afle cum se prezintă situația în realitate și a sunat la toate cele 10 spitale în cadrul cărora ar trebui să funcționeze centrele de intervenție integrată pentru victimele violenței sexuale din țară.
- Din zece, doar în trei cazuri am primit un răspuns legat de modul în care o victimă poate primi ajutor.
- În unele cazuri a trebuit să sunăm în mai multe locuri diferite doar pentru ca, la final, să ni se închidă telefonul în nas.
ADVERTISING
Citeşte informaţiile integral in ancheta publicată de PressOne