Abia aștepți să-ți vopsești părul în culoarea preferată? Deși părul vopsit arată minunat, procedeul poate fi unul costisitor. Din fericire, îngrijirea părului vopsit nu este dificilă, ci implică doar câteva schimbări în rutina ta zilnică. Descoperă câteva sfaturi utile de pus în aplicare pentru o podoabă capilară de invidiat.
Spală părul la o temperatură optimă
Pentru a menține culoarea părului cât mai puternică, începe cu spălarea corectă a podoabei capilare. Astfel, atunci când te speli pe cap, evită să folosești apă fierbinte, deoarece aceasta permite decolorarea mult mai rapidă a vopselei.
În schimb, este recomandat să speli părul cu apă călduță în timpul șamponării iar, dacă este posibil, să-l clătești cu apă puțin mai rece. Motivele sunt simple - apa călduță curăță părul în profunzime, în timp ce apa rece împiedică decolorarea și menține hidratarea firului de păr.
Îngrijește părul vopsit cu produse speciale
Fiindcă părul vopsit este mai sensibil decât cel natural, merită să folosești produse speciale de îngrijire. De pildă, alege un șampon pentru păr vopsit de la Fanola, cu formulă delicată. Acesta curăță, protejează și hidratează părul colorat și tratat cu substanțe chimice, ajutând și la prevenirea formării radicalilor liberi. Nu trebuie decât să-l aplici pe părul ud, să masezi și apoi să clătești.
La fel de util este și balsamul pentru păr vopsit, care oferă podoabei capilare maximum de strălucire și durabilitate a culorii. Poți să folosești și o mască pentru părul vopsit, mai ales dacă acesta tinde să-și piardă ușor culoarea și strălucirea.
Nu spăla părul în fiecare zi
Chiar dacă ai făcut o rutină din a-ți spăla părul zilnic, acest lucru nu este indicat. Cu fiecare spălare, părul se decolorează, așa că trebuie să faci eforturi pentru menținerea culorii.
Încearcă să reduci frecvența spălărilor la două, maximum trei pe săptămână. În acest fel, culoarea părului rezistă, iar podoaba capilară va reține mai multe uleiuri naturale, esențiale pentru o hidratare optimă. Dacă nu îți place cum arată părul tău, poți să folosești și un șampon uscat.
Învață să previi decolorarea părului
Există și un alt truc care te ajută să păstrezi o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă. Atunci când este cald, iar soarele bate puternic, este indicat să folosești eșarfe și pălării, în special în primele zile după vopsire. Părul vopsit are nevoie de o atenție sporită împotriva razelor nocive, care pot să distrugă firul de păr.
Mai mult, folosește tratamente de tip leave-in, pentru a menține părul neted și hidratat în sezonul cald.
Tunde vârfurile în mod regulat
Dacă îți dorești un păr lung și sănătos, este esențial să ajungi la coafor nu doar pentru vopsit, dar și pentru tuns. Specialiștii recomandă tunderea vârfurilor la fiecare 3-4 luni, în funcție de gradul de creștere a părului. Cu cât podoaba capilară este mai sănătoasă, cu atât mai mult va rezista culoarea în timp.
Hidratează părul
Pe lângă produsele speciale pentru păr vopsit precum șamponul, balsamul și masca, ai nevoie și de cele care contribuie la o hidratare intensă. Optează pentru un ser îmbogățit cu ulei de argan sau de cocos, cu formulă non-grasă, pe care să-l aplici pe vârfuri și pe lungimea firului de păr. Astfel, vei împiedica și ruperea sau despicarea firelor de păr, hrănindu-l în profunzime.
Evită folosirea în exces a ustensilelor pentru coafat
Pe termen lung, ustensilele pentru coafat pe bază de căldură îți pot usca părul, iar acesta își va pierde din strălucire. Încearcă să nu le folosești excesiv sau, dacă nu poți renunța la placă sau la ondulator, să te asiguri că aplici de fiecare dată un spray de protecție.
Aceste metode ajută la îngrijirea părului vopsit, astfel încât să arate minunat la orice vârstă. Fie că ai ales să-ți vopsești părul brunet, roșcat sau blond, îi vei menține culoarea vie cat mai mult timp.