În perioadele stresante, nu uita să-ți verifici nivelul de minerale din corp

În perioadele stresante, nu uita să-ți verifici nivelul de minerale din corp

Stilul de viață modern nu este întotdeauna pe placul organismului. Stresul, lipsa odihnei, alimentația necorespunzătoare, sedentarismul, prea mult timp petrecut în fața ecranelor și poluarea sunt doar câțiva dintre factorii care pot scădea nivelul de energie din organism și care pot duce la agravarea sau declanșarea anumitor afecțiuni. De aceea, cea mai importantă este prevenția: minimum 30 de minute de mișcare în fiecare zi, chiar dacă înseamnă doar plimbare mai alertă de la muncă și înapoi, hidratare, somn corespunzător, o alimentație variată și analize periodice. În continuare, îți vom prezenta de ce este bine să îți verifici și nivelul mineralelor și al vitaminelor din corp, mai exact nivelul a trei minerale esențiale.

ADVERTISING

Calciu, magneziu, zinc – un trio pentru buna funcționare a organismului  

Printre mineralele cele importante minerale din organism, se regăsesc calciul, magneziul și zincul. Acestea sunt primele care sunt folosite în perioadele de oboseală sau de stres, astfel că nivelul lor din organism trebuie verificat în mod constant, iar în funcție de rezultate, medicul poate recomanda anumite suplimente. 

În mod normal, alimentația corespunzătoare asigură nivelurile necesare ale acestor minerale, însă, în perioadele de solicitare a organismului, este posibil să fie necesară suplimentarea. Din fericire, pe piață există numeroase suplimente, printre care și calciu magneziu zinc naturalis. Medicul tău îți poate recomanda acest produs dacă îl va considera necesar și, cu siguranță, vei observa îmbunătățiri în felul în care te simți după o anumită perioadă de administrare și după ce vei face și mici schimbări în stilul de viață. Îți vom prezenta, în cele ce urmează, beneficiile fiecărui mineral în parte. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De ce este important calciul pentru organismul uman 

Calciul este unul dintre cele mai importante minerale din corp, regăsindu-se în cantități destul de mari. Probabil te vei gândi că este important numai pentru dezvoltarea oaselor și a dinților, însă calciul este folosit de numeroase procese fiziologice din organism. Calciul este implicat în reglarea tensiunii arteriale, asigură echilibrul secreției hormonilor în corp și transmiterea corectă a impulsurilor nervoase. Un nivel optim de calciu în organism ajută la prevenirea osteoporozei și chiar și a obezității. 

Rolul magneziului în organism 

Probabil ai mai auzit până acum faptul că magneziul este esențial pentru o stare de bine, însă știai că este important și pentru oase? Alături de calciu, se regăsește în structura oaselor. De asemenea, magneziul este una dintre componentele care asigură absorbția calciului în organism. 

ADVERTISING

Magneziul este mineralul care asigură buna funcționare a nervilor și transmiterea impulsurilor nervoase. De asemenea, contribuie și la funcționarea musculaturii, și la regenerarea celulelor. Studiile arată că un nivel optim de magneziu poate preveni atacurile de inimă, poate susține sistemul imunitar și funcționarea optimă a ficatului. 

Ce beneficii are zincul pentru organism 

Un lucru important de menționat despre zinc este faptul că nu poate fi depozitat în organism. De aceea, este nevoie de un aport constant pentru a menține optime funcțiile organismului ce depind de el. Zincul este important, în primul rând, pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Apoi, asigură sănătatea părului, pielii și a unghiilor. O importanță majoră o are și în diviziunea celulară, astfel că trebuie să te asiguri că ai un nivel optim de zinc în corp. Zincul este implicat și în sinteza proteinelor și a ADN-ului. 

Așadar, acum știi care sunt principalele beneficii ale celor mai importante minerale din organism, calciu, magneziu și zinc. Prin urmare, data viitoare când mergi la medic, întreabă ce analize poți face, iar în cazul unor deficite ale acestor minerale, îți va recomanda suplimente potrivite și repetarea analizelor după o perioadă.