Expunerea la mercur schimbă inclusiv personalitatea, a demonstrat un studiu pe 1,5 milioane de persoane

Expunerea la mercur schimbă inclusiv personalitatea, a demonstrat un studiu pe 1,5 milioane de persoane

Expunerea la mercur, în copilărie, nu reduce doar inteligența, fiind cu adevărat nocivă sănătății mentale, dar schimbă inclusiv personalitatea și întreaga viață, a demonstrat un studiu de anvergură, realizat în SUA și 37 de națiuni din Europa pe 1,5 milioane de persoane.

Mercurul este o neurotoxină, periculoasă în orice cantitate. Cercetarea a demonstrat (mai degrabă certificat) faptul că reduce IQ-ul pe viață.

Citește și Expunerea la mercur în copilărie provoacă deficiențe mentale. Așa ar putea apărea și demența

ADVERTISING

Mai mult, mercurul a fost asociat cu un slab autocontrol și chiar cu o tendință de a fi agresiv, violent, a explicat dr. Ted Schwaba, de la University of Texas, Austin, autorul studiului. Chiar valul de violențe din anii 60 – 90 este pus, în mare măsură, pe seama lui, relatează IFL Science.

Expunerea la mercur are ca urmare personalități nevrotice, mai puțin agreabile. Cei expuși la mercur în copilărie se maturizează și mai greu, au relații problematice, inclusiv la muncă, a mai demonstrat studiul care s-a întins pe zeci de ani, începând cu anii '60, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această expunere la mercur s-a oglindit negativ asupra calității vieții, longevității și chiar bunăstării materiale, se mai arată în studiu.

Vezi și Ghețarii care se topesc în Groenlanda emană cantități imense de mercur


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇