Europarlamentar român: Noi finanţăm clar acest război. I-am dat peste 50 de miliarde de euro lui Putin

Europarlamentar român: Noi finanţăm clar acest război. I-am dat peste 50 de miliarde de euro lui Putin
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Europarlamentarul USR Dragoş Tudorache a declarat, marţi, că instituţiile europene trebuie să încerce să menţină o unanimitate în spatele acestor sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse, pentru că are o simbolistică această unanimitate.

El a arătat că până acum, țările blocului au dat mai bine de 50 de miliarde de euro Rusiei, şi e evident că o bună parte din aceşti bani se regăsesc pe front, iar în lunile următoare, vor ajunge la ruși alte 100 de miliarde.

Europarlamentarul USR a afirmat că, la nivelul Comisiei şi Consiliului, instituţiile europene trebuie să încerce să menţină o unanimitate în spatele acestor sancţiuni pentru Federaţia Rusă.

ADVERTISING

”Trebuie să înţelegem ce înseamnă petrolul şi gazul rusesc. Orice război costă bani, ori în acest moment noi finanţăm clar acest război, nu ne dorim asta, dar efectul practic al faptului că încă cumpărăm petrol şi gaz de la ruşi ăsta este. Până acum, am dat de la începutul războiului mai bine de 50 de miliarde de euro lui Putin şi cred că e evident că o bună parte din aceşti bani se regăseşte pe front”, a spus europarlamentarul USR, în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Tudorache a menţionat că în lunile următoare, dacă cumpărăm în continuare la preţul dictat de ruşi, mai băgăm 100 de miliarde în buzunarele lui Putin, iar această realitate trebuie să ne preocupe.

ADVERTISING

”Sper că domnul Orban (Viktor Orban, premierul Ungariei, n.red.) înţelege cât de important este să luăm această decizie şi să aplicăm acest pachet de sancţiuni. Important este ca în încercarea de a construi această unanimitate, să nu facem concesii lui Orban, mai ales în zona statului de drept, unde Ungaria a fost deficitară”, a precizat el. 

Putin a sfidat marți UE, după ce liderii europeni nu s-au putut înțelege pe al 6-lea pachet de sancțiuni, care include embargoul pe petrolul rusesc. Liderul de la Kremlin nu s-a sfiit să etaleze certitudinea că nici nu se va ajunge la un acord prea curând: „unele state nu pot să renunțe la petrolul nostru”. Americanii propun însă o schemă de taxare, care să limiteze masiv profiturile Moscovei.

ADVERTISING

Ziua 83 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇