Ce a reclamat Amalia Bellantoni în una dintre contestațiile depuse împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă

Ce a reclamat Amalia Bellantoni în una dintre contestațiile depuse împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Amalia Bellantoni este autoarea uneia dintre contestațiile depuse la CCR împotriva candidaturii prezidențiale a Dianei Șoșoacă. Ea spune că în contestație a enumerat toate principiile încălcate de Șoșoacă, susținând și că semnăturile aduse la BEC în susținerea candidaturii sunt în fals.

„În contestația depusă, au fost enumerate toate principiile care au fost încălcate de către președintele partidului S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă. Am menționat și faptul că semnăturile aduse la Biroul Electoral Central au fost în fals.

Biroul Electoral Central a decis că nu este de competența sa să le verifice, îndemnându-mă spre o instituție superioară, și anume Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde am depus deja plângere penală.

ADVERTISING

De asemenea, sunt motivate în drept toate aceste lucruri pe care le-am scris în contestație, legate de atitudinea xenofobă, discriminatorie, de trădare de țară (...), de nerespectare a legii”, a spus Amalia Bellantoni, într-o intervenție la Antena 3.

În ce privește noul demers al Dianei Șoșoacă, de a-și depune din nou candidatura la BEC, în termenul legal, după anunțarea într-un comunicat a deciziei CCR, Amalia Bellantoni spune că este „o situație hilară” și că nu crede că BEC va trece peste decizia CCR. Totuși, dacă o va face, este pregătită pentru a-i contesta din nou candidatura la Curtea Constituțională.

ADVERTISING

Cine este Amalia Bellantoni și de ce este în conflict cu Diana Șoșoacă

Amalia Bellantoni a figurat pe listele S.O.S. România pentru alegerile europarlamentare din acest an, fiind și candidata formațiuni la funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Ea a fost însă exclusă din partid în luna iunie și a acuzat-o ulterior pe Diana Șoșoacă de conducere dictatorială și de nereguli în ce privește finanțele partidului.

Iată cum explică Bellantoni excluderea sa: „După ce a fost aleasă europarlamentar, Diana Iovanovici Șoșoacă a decis să-i alunge (din partid) pe toți președinții de filială care au avut un rezultat bun la alegerile locale și europarlamentare. Evident, m-am împotrivit acestei decizii și, mai ales, deciziei prin care i-a pus pe liste doar pe acei oameni care au plătit cu bani grei locurile pentru alegerile parlamentare”.

ADVERTISING

De atunci a început și războiul cu Diana Șoșoacă. Bellantoni susține că a depus în ultimele trei luni plângeri la DNA, DIICOT, la Direcția Antifraudă, Autoritatea Electorală Permanentă, pentru ca acestea să o cerceteze pe Diana Șoșoacă. Spune că va depune și o petiție pentru a i se ridica imunitatea europarlamentară.

Bellantoni a lucrat ca stewardesă la mai multe companii aeriene. A renunțat la această profesie după ce l-a cunoscut pe soțul ei, italianul Domenico Bellantoni. Cei doi au deschis un restaurant în București, scrie Antena 3.

Candidatura Dianei Șoșoacă, anulată de CCR

Candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă (SOS) a fost respinsă, potrivit unei decizii de sâmbătă a Curții Constituționale a României (CCR).

Curtea a admis, cu majoritate de voturi, contestațiile depuse împotriva candidaturii la președinție a Dianei Șoșoacă și a anulat decizia BEC privind înregistrarea candidaturii.

Pe numele Dianei Șoşoacă fuseseră depuse două contestații, una semnată de Amalia Bellantoni și una de Gheorghe Mihai Ursa.

Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. Vom afla motivarea în momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.

Principalele reacții politice apărute după anunțul deciziei îl creditează pe Marcel Ciolacu drept principal beneficiar al acestei decizii și acuză PSD de intruziune politică în activitatea CCR.

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD în cursa pentru Cotroceni, a avut, duminică, o primă reacție la decizia CCR. El spune că, la o primă vedere, pare o decizie disproporționată și cere CCR să prezinte rapid motivarea, care să conțină argumente legale și constituționale puternice, altfel fiind cazul unei ample reforme a instituției.

20 de candidaturi pentru alegerile prezidențiale din acest an au fost depuse la Biroul Electoral Central până la termenul-limită, care a fost sâmbătă la ora 24:00. BEC are 24 de ore pentru a se pronunța la înscrierea sau la respingerea acestora.

Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23:50, cu 10 minute înainte de expirarea termenului legal. BEC va lua în discuție dosarul ei duminică, la ora 18:00.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇