Americanii nu dau apă la moară teoriilor false despre NATO și războiul din Rusia

Americanii nu dau apă la moară teoriilor false despre NATO și războiul din Rusia

Americanii înțeleg că Rusia este un stat agresor și sunt puternic pro-Ucraina. Cei de stânga remarcă totuși atitudinea diferită față de refugiații sirieni, când, în esență, tot despre agresiunea Rusiei a fost vorba.

La fel ca în Ucraina, Rusia a recurs în Siria la teroare, arme neconvenționale și atacarea civililor, pentru a demonstra că este o mare putere. În cazul Siriei, narațiunea rostogolită de propagandă în interiorul Rusiei a fost aceea că, dacă soldații ruși nu stârpesc la el acasă terorismul, atunci teroriștii se vor întoarce în țările lor, inclusiv în Rusia, și vor comite atentate.

ADVERTISING

Acțiunile armatei lui Putin în Siria au contribuit la crearea unui val imens de refugiați sirieni și la distrugerea unei țări, bombardate fără milă.

Astăzi, un astfel de val dramatic de oameni care sunt dezrădăcinați și fug de război vine din Ucraina.

"Treaba care se discută cel mai mult în SUA este cât costă benzina, cum afectează asta costurile altor lucruri. Republicanilor le convine să pedaleze pe această temă, pentru că nu sunt ei la putere, dar e evident că, și dacă ar fi fost ei la putere, nu ar fi fost vreo diferență. Nu a produs America această problemă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lumea este foarte puternic pro-Ucraina. Cei care sunt mai radicali de stânga și persoanele de culoare remarcă însă că e altă atitudine față de cea care a fost atunci când au venit refugiații sirieni. Tot despre Rusia era vorba și acolo, până la urmă", spune profesoara Maria Bucura, de la Indiana University.

În plus, tezele manipulatorii, infuzate sau nu de Kremlin, care văd în spatele războiului din Ucraina o strategie a NATO nu prind în America:

"Formula asta mai marxistă, că ar fi o treabă creată de NATO ca să se poată remilitariza, nu prinde, puțină lume dă apă la moară acestor teorii. Majoritatea spune: Da, trebuie să stăm uniți, Putin este un monstru și să sperăm că lucrurile de redresează".

ADVERTISING

"Ceea ce nu văd este o discuție serioasă despre ce înseamnă politica energetică. Pentru mine, trebuia să ne scuturăm de obsesiile noastre și de atenția dată petrolului. Asta ne afectează pe toți. Investițiile care trebuie făcute în energie solară, eoliană, acum e momentul să fie făcute.

Poate că din răul acesta pornit de la Roe vs. Wade se ajunge la o solidarizare a democaților, să treacă în sfârșit la schimbarea politicii de energie. Asta poate duce la ceva.

Lumea discută despre Rusia și Ucraina, se duc bani mulți spre Ucraina. Acolo, republicanii cu democrații sunt în acord, e singura chestie.

Nu poți să fii indiferent față de război, când vezi că rușii sunt foarte agresivi, se uită și la Lituania, și la Estonia, Moldova", explică Maria Bucur.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇