Zeci de cămile au fost descalificate de la un concurs de frumusețe, pentru botox sau liftinguri faciale

Zeci de cămile au fost descalificate de la un concurs de frumusețe, pentru botox sau liftinguri faciale

Autoritățile saudite au anunțat o operațiune majoră, la concursul anual unde este aleasă cea mai frumoasă cămilă.

Peste 40 de cămile au fost descalificate după ce s-a descoperit că proprietarii le injectaseră botox sau le supuseseră la alte intervenții cosmetice, potrivit AP.

Festivalul anual al Cămilelor, care se întinde pe o întreagă lună, nu le aduce crescătorilor un simplu titlu, ci și premii consistente în bani, ce însumează 66 de milioane de dolari.

Regulamentul prevede clar că injecțiile cu botox, liftingurile faciale sau alte operații cosmetice asupra animalelor sunt strict interzise.

ADVERTISING

Un juriu alege cea mai frumoasă cămilă analizând forma capului, a gâtului, a cocoașelor, dar și postura. Juriul are la dispoziție și diverse mijloace tehnologice avansate cu ajutorul cărora detectează intervențiile cosmetice.

Printre operațiile la care crescătorii au recurs anul acesta s-au numărat întinderea buzelor și nasului cămilelor, creșterea artificială a masei musculare cu ajutorul hormonilor, dar și injecțiile cu botox în buze și în zona capului, pentru a le mări. Unii le făcuseră liftinguri pentru ca animalele să prezinte o față mai fermă, dar relaxată.

ADVERTISING

Astfel de cazuri sunt depistate mai în fiecare an. Creșterea cămilelor este o industrie de milioane de dolari în lumea arabă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇