Vreme haotică în Europa: Germania a raportat cea mai mare oscilație din istorie, cu o diferenţă termică de peste 40 de grade

Vreme haotică în Europa: Germania a raportat cea mai mare oscilație din istorie, cu o diferenţă termică de peste 40 de grade

Germania, care s-a confruntat în această lună cu căderi masive de zăpadă şi un ger pătrunzător, urmate după câteva zile de o vreme caracteristică mai degrabă unei primăveri călduroase, a raportat cea mai mare oscilaţie săptămânală de temperatură înregistrată de la debutul măsurătorilor meteorologice.

Specialiştii în climatologie de la Serviciul German de Meteorologie (DWD) au anunţat marţi că Germania nu a trecut niciodată în epoca modernă printr-o alternanţă termică atât de mare precum aceea care a fost înregistrată la staţia meteorologică din Gottingen, un oraş din centrul ţării, informează DPA.

ADVERTISING

Diferențe de peste 40 de grade

O temperatură de -23,8 grade Celsius a fost înregistrată la acea staţie pe 14 februarie. Şapte zile mai târziu, pe 21 februarie, meteorologii germani au înregistrat o temperatură de +18,1 grade Celsius, marcând astfel o diferenţă termică de 41,9 grade Celsius.

Pentru a găsi o oscilaţie comparabilă, meteorologii germani au trebuit să meargă mulţi ani în urmă pe firul istoriei. Precedentul record în domeniu a fost stabilit în mai 1880, în perioada primelor zile ale măsurătorilor meteorologice.

ADVERTISING

Atunci, o creştere cu 41 de grade a temperaturii exterioare a fost măsurată într-un interval de şapte zile, a precizat purtătorul de cuvânt de la DWD.

În nordul Germaniei, alte două recorduri de căldură pentru anotimpul de iarnă au fost doborâte luni.

În oraşul Quickborn a fost atinsă valoarea de 18,9 grade Celsius, doborând recordul precedent de 17,8 grade Celsius, stabilit în urmă cu doi ani.

În regiunea oraşului Hambug, staţia meteorologică Neuwiedenthal a înregistrat o temperatură de 21,1 grade Celsius în cursul zilei de luni. Precedentul record raportat la aceeaşi staţie, care era de 18,1 grade Celsius, fusese stabilit în urmă cu un an şi a fost pur şi simplu "spulberat", a adăugat purtătorul de cuvânt de la DWD.

ADVERTISING

"Pentru prima dată de la debutul măsurătorilor meteorologice, temperatura din Hamburg a trecut de pragul de 20 de grade Celsius în timpul iernii", a adăugat el.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇