Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul (Video)

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul (Video)
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice.

Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a declarat ministrul pentru Dezvoltare naţională, Desmond Lee, citat de AFP.

Noile teritorii astfel create vor putea să se întindă pe o suprafaţă de 800 de hectare, oferind acestui oraş-stat dens populat mai mult spaţiu pentru locuinţe, parcuri şi industrie, a adăugat Desmond Lee.

Singapore, care cuprinde 63 de insule şi are o populaţie de 6,2 milioane de locuitori, se întinde pe o suprafaţă de 724 de km2 şi are una dintre cele mai mari densităţi ale populaţiei din lume.

ADVERTISING

În 2019, prim-ministrul Lee Hsien Loong a avertizat în legătură cu creşterea nivelului mării, care ar reprezenta, în opinia lui, o "ameninţare gravă" pentru Singapore.

Lucrările necesare pentru protejarea zonelor costiere ar putea să atingă sau chiar să depăşească 100 de miliarde de dolari din Singapore (74 miliarde de dolari americani) pe parcursul următorilor 100 de ani, a adăugat el.

Singapore to study 'Long Island' concept off East Coast Park #shorts

Agenţia pentru amenajarea teritoriului din Singapore, Urban Redevelopment Authority (URA), a consultat populaţia cu privire la acest proiect, a cărui dezvoltare s-ar putea întinde pe mai multe decenii.

Insule artificiale ar putea fi construite în largul zonelor de coastă pentru a forma "o linie de apărare" împotriva creşterii nivelului mării, a precizat URA pe site-ul său.

Agenţiile guvernamentale au studiat, de asemenea, posibilitatea construirii unui dig înalt de trei metri de-a lungul întregului ţărm. Însă construcţia asta ar genera "perioade lungi de perturbări" pentru vizitatorii parcurilor, în timp ce staţiile de pompare necesare ar ocupa o suprafaţă echivalentă cu 15 terenuri de fotbal.

Un specialist în ştiinţele zonelor costiere, Adam Switzer, consideră că "diferite studii aprofundate" trebuie să fie realizate în legătură cu proiectul "Long Island", mai ales unele care să examineze impactul asupra curenţilor de coastă şi asupra fundului marin. "Va trebui să fie examinat cu mare atenţie şi impactul potenţial asupra mediului construit şi a celui natural", a declarat Adam Switer, profesor la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore.

El a reamintit că Singapore deţine o experienţă îndelungată în acest domeniu, menţionând aeroportul Changi, cartierul financiar Marina Bay şi portul Tuas.

Koh Chan Ghee, profesor la Facultatea de Inginerie Civilă şi de Mediu din cadrul Universităţii Naţionale din Singapore, a declarat că ar trebui luate în considerare şi soluţiile naturale, cum ar fi dezvoltarea mangrovelor, vegetaţia marină şi recifele de corali.

ADVERTISING

Zurich şi Singapore sunt, la egalitate, pe primul loc în topul celor mai scumpe oraşe din lume, chiar înaintea New York-ului, potrivit unui clasament publicat de săptămânalul The Economist.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇