Se caută tineri ambasadori ai energiei pentru Săptămâna europeană a energiei durabile - EUSEW 2024

Se caută tineri ambasadori ai energiei pentru Săptămâna europeană a energiei durabile - EUSEW 2024
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Săptămâna europeană a energiei durabile (The European Sustainable Energy Week – EUSEW), cea mai mare reuniune anuală din Europa care se concentrează pe surse regenerabile și pe utilizarea eficientă a energiei, caută tineri pentru rolul de ambasadori ai energiei.

Oportunitatea unică se adresează tinerilor profesioniști cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, care contribuie la tranziția energetică în Uniunea Europeană, aceștia urmând să reprezinte publicul tânăr al evenimentului EUSEW 2024 și să promoveze campania acestuia.

ADVERTISING

Este o ocazie ideală pentru tinerii pasionați de energia sustenabilă care vor să se afle în prim-planul acestei mișcări și să contribuie la tranziția globală spre un viitor mai verde. Aceștia sunt așteptați să se înscrie în programul Tinerilor Amabasadori ai Energiei.

Tinerii Ambasadori ai Energiei vor fi invitați să contribuie la răspândirea mesajelor EUSEW în cadrul comunității energetice a tinerilor și să susțină tema ediției din acest an – "Soluții de energie net zero pentru o Europă competitivă". În schimb, ei vor beneficia de acest parteneriat și de vizibilitate la nivel înalt pe canalele oficiale de comunicare.

ADVERTISING

Termenul limită pentru înscrieri este duminică, 3 martie. Grupul va fi format din 30 de tineri din întreaga Europă, din diferite sectoare și cu diverse cariere. Procesul de selecție va avea ca prioritate diversitatea în funcție de sex, vârstă, profesie și naționalitate.

Candidaturile vor fi analizate pe baza a trei criterii, fiecare evaluat pe o scală de l 1a 10: profil, acțiune și impact. Solicitanții ar trebui să pună accent pe originalitate, să-și descrie evoluția și să ofere o prezentare detaliată a acțiunilor concrete pe care le-au întreprins.

ADVERTISING

O parte din grupul selectat va fi implicat în activitățile Zilei Europene a Energiei pentru Tineret care va avea loc la Bruxelles în timpul desfășurării EUSEW 2024. Programul de ambasadori se va desfășura din aprilie 2024 până în iunie 2025. Cheltuielile de călătorie și de cazare vor fi acoperite de către organizatori.

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile (EUSEW), cel mai mare eveniment dedicat surselor regenerabile și utilizării eficiente a energiei din Europa, este organizat de Direcția Generală Energie a Comisiei Europene și de Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA).

În 2024, EUSEW se va desfășura într-un format hibrid, online și fizic, la Bruxelles, între 11 și 13 iunie, sub titlul "Soluții de energie net-zero pentru o Europă competitivă".

Evenimentul va include o conferință de politici la nivel înalt, decernarea premiilor pentru energie durabilă, un târg dedicat energiei și Ziua europeană a energiei pentru tineret, ajunsă la a cincea ediție. Participanții la conferință vor avea, de asemenea, acces la evenimentele din cadrul Zilelor Energiei Durabile organizate în mod independent, care au loc în formate online și fizice în întreaga lume, din martie până în iunie 2024.

Pentru actualizări privind agenda și locația evenimentelor, cei interesați sunt rugați să consulte pagina ec.europa.eu/eusew și tema #EUSEW2024 pe rețelele sociale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇