Ministrul Mediului recunoaște că deșeurile sunt depozitate neconform, dar exclude „soluția radicală”: Nu poți lăsa Bucureștiul fără groapă de gunoi

Ministrul Mediului recunoaște că deșeurile sunt depozitate neconform, dar exclude „soluția radicală”: Nu poți lăsa Bucureștiul fără groapă de gunoi
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

MInistrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri că din păcate, încă ne aflăm în situaţia în care depozitarea deşeurilor se face neconform și că nu se poate ca Bucureștiul să nu aibă groapă de gunoi.

Fechet spune că şi la Sinteşti, şi la Bolintin există nişte comunităţi defavorizate unde au şi „nişte probleme de crimă organizată”.

„Avem nişte probleme de exploatare a minorilor care sunt puşi să ardă cabluri şi să respire acel fum de la o distanţă de la 1 km distanţă şi eu cred că printr-un efort al instituţiilor statului român, că ne referim la DIICOT, că ne referim Protecţia Socială, că ne referim la Mediu şi la autorităţile publice locale, la un moment dat o să rezolvăm şi acele chestiuni”, a spus Fechet.

ADVERTISING

Ministrul a mai afirmat că disconfortul olfactiv este prezent oriunde în lume, dacă ai ghinionul de a locui lângă o groapă de gunoi, însă în România de multe ori gunoiul se depozitează aşa cum îl colectează salubristul, deşi legea spune că înainte de a fi depozitate ele trebuie tratate în unele instalaţii.

„Din păcate, încă ne aflăm în situaţia în care depozitarea se face neconform. Nu există capacităţi de tratare. În Bucureşti, spre exemplu soluţia nu poate fi decât una radicală, ceea ce ar complica şi mai mult cum stau lucrurile, pentru că nu poţi lăsa un oraş de mărimea Bucureştiului care generează un milion de tone de deşeuri pe an, fără groapă şi oricum acele mirosuri vor persista multă vreme de aici încolo”, a mai spus Fechet.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇