CCR a decis că Legea privind înființarea DNA-ului pădurilor este neconstituțională UPDATE Reacția USR

CCR a decis că Legea privind înființarea DNA-ului pădurilor este neconstituțională <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția USR

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvern şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, scrie Agerpres.

UPDATE USR transmite, despre decizia CCR, că este una tristă şi care generează îngrijorare faţă de soarta pădurilor din România. 

„Decizia (...) este una tristă şi de natură a provoca îngrijorare faţă de soarta pădurilor din România. Aşteptăm să fie publicată în Monitorul Oficial motivarea deciziei de astăzi a CCR, astfel încât proiectul de lege să se întoarcă în Parlament pentru a fi făcute corecţiile necesare şi a fi readoptat”, arată USR într-o postare făcută miercuri pe pagina de Facebook a partidului. 

ADVERTISING
https://www.facebook.com/USRNational/posts/3337113043046523

În luna iulie, senatorul USR Allen Coliban a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care înfiinţează DNA-ul pădurilor.

Atunci, acesta preciza că este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL, care s-a abţinut la votul în Camera Deputaţilor, dar a votat proiectul de lege la Senat, iar apoi a atacat actul normativ la CCR.

Ce spunea Orban

Ulterior, premierul Ludovic Orban spunea că DNA-ul Pădurilor este o ”nebunie” și că dacă intră în vigoare, îi va scăpa de pedeapsă pe toţi care au săvârşit infracţiuni silvice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Nu este un proiect serios, este o nebunie, vă spun: legea asta, dacă intră în vigoare, nu numai că nu va duce la creşterea eficienţei luptei împotriva infracţiunilor silvice, ci îi va scăpa de pedeapsă cel puţin pe toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice, au fost prinşi, li s-au instrumentat dosare de către procurori, pentru că toate aceste dosare care sunt instrumentate de 2.600 de procurori în toată ţara trebuie predate către un parchet care nu există, care nu are personal, nu are sediu, nu are infrastructură, nu are posibilitatea să angajeze”, a declarat Ludovic Orban, după ce s-a aflat de sesizarea la CCR.

ADVERTISING

Pe 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor).

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇