Pandemia schimbă și industria textilă. S-au inventat blugii care omoară coronavirusul

Pandemia schimbă și industria textilă. S-au inventat blugii care omoară coronavirusul

Pandemia de coronavirus a schimbat radical inclusiv industria modei. Altele sunt cerințele și nevoile acum, așa că hainele trebuie să fie și ele adaptate.

Cum toți am devenit foarte conștienți de tot ceea ce atingem în această perioadă, știind că inclusiv hainele pot fi purtătoare de virusuri și bacterii, firma textilă elvețiană HeiQ a prezentat o tehnologie care face textilele sigure.

Este vorba despre tehnologia Viroblock, care presupune adăugărea unei pelicule invizibile țesăturilor, care ucide 99,9% din SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, după cum arată Vogue.

ADVERTISING

S-a demonstrat deja că virusul poate trăi pe țesături, la temperatura camerei, până la două zile. Viroblock, tehnologia inventată de HeiQ, îl distruge însă în 30 de minute, iar pelicula rămâne intactă până la 30 de cicluri de spălare.

HeiQ a început să dezvolte Viroblock în 2013, dar la momentul respectiv nu a considerat că este o prioritate implementarea ei. Odată cu venirea pandemiei, prioritățile s-au schimbat. Tehnologia a fost revizuită, au fost făcute câteva modificări și e pe piață din luna martie a acestui an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Viroblock a fost folosit prima dată pe măștile medicale din spitale, dar câteva mărci de modă au explorat și posibilitățile de realizare a hainelor antivirale.

Artistic Denim Mills, liderul pakistanez în producția de denim, s-a asociat cu HeiQ pentru a crea primii blugi antivirali. Începând cu luna octombrie, fiecare pereche de blugi a brandului va fi tratată cu tehnologia Viroblock, care este aplicată în ultima etapă a producției.

Produsul finit nu se deosebește de altele de pe piață, doar că va ține la distanță microbii, bacteriile și virusurile.

ADVERTISING

Citește și:

România ar putea avea aproape 8.400 de cazuri de COVID-19 pe zi și peste 4.000 la ATI, la jumătatea lui septembrie. Măsurile care ne-ar permite să privim spre cifre mai optimiste (Studiu)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇