„Fabrica de bebeluși” ar putea deveni realitate în doar câteva decenii. Naștere prin apăsarea unui buton (Video)

„Fabrica de bebeluși” ar putea deveni realitate în doar câteva decenii. Naștere prin apăsarea unui buton (Video)

Sute de fetuși se dezvoltă în interiorul unor capsule transparente unde sunt reproduse întocmai condițiile specifice ale uterului uman. În unele cazuri, embrionii au fost în prealabil modificați genetic astfel încât viitorii bebeluși să fie exact așa cum și-i doresc părinții. Nașterea are loc cu o apăsare de buton.

Pe cât de șocant sună, pe atât este de posibil, având în vedere stadiul la care au ajuns tehnologiile ce ar putea transforma în realitate un asemenea scenariu.

Cel puțin așa susține Hashem Al-Ghaili, producător de film și tehnolog, omul din spatele conceptului The EctoLife Artificial Womb Facility – adică un fel de fabrică de bebeluși care ar putea rezolva problema natalității în scădere a omenirii, despre care Elon Musk spune că este cea mai mare amenințare la adresa civilizației umane, scrie Daily Mail. Căci doar acest lucru este, deocamdată, un concept menit să provoace o conversație despre viitorul nașterilor.

ADVERTISING

Autorul spune însă că ideea lui se bazează pe zeci de ani de ”cercetări științifice revoluționare” din întreaga lume în domeniul fertilității și ar putea deveni o metodă de concepție răspândită în doar câteva decenii.

Conceptul este prezentat de Al-Ghaili într-un videoclip conceput ca o reclamă la EctoLife, care face posibil ca cuplurile infertile să conceapă un copil. Publicul țintă îl reprezintă însă și femeile care se tem de sarcină și de durerile nașterii. Adio, travaliu, cu alte cuvinte.

ADVERTISING

Procesul folosește fertilizarea in vitro, permițându-le părinților să aleagă embrionul cu cele mai mari șanse de a deveni o sarcină și superior din punct de vedere genetic. Există și posibilitatea modificării genetice a embrionilor astfel încât să poată fi personalizate trăsăturile și să fie eliminate eventuale boli genetice.

”Fabrica de copii” are 75 de laboratoare, fiecare cu până la 400 de capsule – utere artificiale în care temperatura este controlată, care sunt prevăzute cu un cordon ombilical pentru hrănirea fătului, dar și cu senzori pentru verificarea semnelor vitale.

ADVERTISING

O cameră cu inteligență artificială scanează non-stop fetusul pentru a identifica eventualele anomalii genetice, iar părinții își pot vedea în timp real copilul în capsulă prin intermediul unei aplicații.

Nașterea începe cu o apăsare de buton, care declanșează scurgerea lichidului amniotic din interiorul capsulei, înainte ca aceasta să se deschidă, iar părinții să-și poată ține pentru prima dată copilul în brațe.

EctoLife: The World’s First Artificial Womb Facility

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇