Cercetătorii au creat pielea artificială care se învinețește atunci când este lovită. La ce folosește o astfel de invenție

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

O echipă de ingineri a dezvoltat un nou tip de piele artificială, ce poate fi folosită pentru roboți sau proteze, care poate să capete vânătăi atunci când este lovită.

În urma unei lovituri, a presiunii constante ori a unui șoc îndeajuns de puternic, pielea artificială va activa un hidrogel colorat, care va forma o pată purpurie, ce seamănă cu vânătăile cu care ne alegem noi, arată Futurism.

Inginerii de la Universitatea Chineză din Hong Kong, cei care au realizat țesutul artificial ”sensibil”, spun că acesta va fi util pentru roboți sau oamenii care poartă proteze și nu au parte de feedback senzorial atunci când se lovesc de ceva și riscă să își afecteze proteza, se arată într-un raport publicat de jurnalul ACS Applied Materials & Interfaces.

ADVERTISING

Citește și A fost realizat delfinul robot. Ar putea însemna sfârșitul pentru captivitatea animalelor din parcurile acvatice

O astfel de vânătaie îi va trimite pe oamenii care poartă proteză la un control, pentru a vedea dacă totul funcționează în parametri.

Vezi și Adidas dezvoltă o piele sintetică pe bază de ciuperci, care va fi folosită la pantofii sport

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇