Cea mai mare specie de rechin din lume, Rhincodon typus sau rechinul balenă, are o ciudățenie la nivelul ochilor: niște formațiuni dure, ca niște mici dinți, menite să apere globul ocular de eventualele răni. Și asta nu e tot.
Această specie, cea mai impunătoare din rândul rechinilor, care poate ajunge la 18 metri, e de fapt un gigant delicat. Deși ar putea fi prădătorul suprem, se hrănește cu krill, un mic crustaceu, de fapt una dintre cele mai mici vietăți din ocean, amintește IFL Science.
Dacă multe specii de rechin au o a treia pleoapă care le poate acoperi întreg ochiul, când vine vorba despre această specie, lucrurile devin și mai ciudate.
În afară de stratul de mici ”dințișori”, o adevărată armură a ochiului, acești rechini pot să-și retragă ochii adânc în orbite, după cum au descoperit oamenii de știință de la Centrul de Cercetare Okinawa Churashima din Japonia.
Revenind la armura de la nivelul ochiului, aceasta nu a mai fost găsită la alte specii de rechini și nici la specii înrudite. Existența acesteia arată cât de importantă este vederea pentru specie, spun oamenii de știință niponi.
Un calamar gigantic, eșuat pe o plajă din Africa de Sud, uimește oamenii de știință