A fost descoperit cel mai mare mormânt comun din Europa. Peste 1.000 de cadavre și săpăturile continuă

A fost descoperit cel mai mare mormânt comun din Europa. Peste 1.000 de cadavre și săpăturile continuă

Arheologii din Nürnberg, Germania, au găsit nu mai puțin de opt gropi comune în oraș, care datează din secolele XV-XVII. Doar trei au fost excavate până acum și acolo au fost descoperite rămășițele a nu mai puțin de 1.000 de oameni, atât adulți de ambele sexe, cât și copii.

”Niciodată nu a mai fost făcută o descoperire ca aceasta și, sincer, nimeni nu credea că este posibil”, au declarat autoritățile, care cred că este vorba despre victime ale ciumei, judecând după vechimea corpurilor, scrie Live Science.

ADVERTISING

În morminte au fost găsite, de asemenea, bucăți de ceramică și monede de argint, datând din perioada epidemiilor de ciumă dintre 1619 și 1634.

Cadavrele nu au fost îngropate conform obiceiurilor creștine tradiționale, ci mai degrabă în poziția așezat, orientate în direcții diferite, pentru a maximiza spațiul.

Nürnberg este un oraș care s-a confruntat cu multiple epidemii de ciumă în perioada 1533 – 1634, când peste 30.000 de persoane au murit. Victimele au fost îngropate în gropi comune în afara curților bisericilor, din cauza numărului mare de decese și a necesității de a fi înmormântate rapid.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇