A crezut că e un gunoi în apă. Mare a fost surpriza când s-a dovedit că respiră

A crezut că e un gunoi în apă. Mare a fost surpriza când s-a dovedit că respiră
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Trei pescari din Florida și-au încercat norocul recent, la fel ca într-o grămadă de alte dăți, în Tampa Bay. Erau pe punctul de a pleca, dar unul a mai aruncat o dată undița, iar ce a scos i-a lăsat pe toți extrem de mirați.

Părea o tortilla, o lipie, pe care pescarul și-a spus să o scoată din apă și să o arunce. „Ok, o să scot gunoiul din apă”, își amintește Tom Bosworth că a spus. Zis și făcut. Numai că, atunci când a scos ce avea în undiță, el și amicii lui de pescuit au început să se privească mirați. Era clar că Bosworth avea în mână o creatură marină, relatează Live Science.

ADVERTISING

Au pozat-o și au aruncat-o din nou în adâncuri. Ulterior, au trimis fotografiile unor specialiști, aflând că peștele în cauză aparține speciei (Aluterus schoepfii), fiind cunoscut drept „peștele plat portocaliu”. Și da, seamănă foarte bine cu o tortilla.

„Există vreo 200 de specii de pești aici în Tampa Bay, însă acesta este unul dintre cei mai ciudați pe care i-am prins vreodată”, a povestit pescarul.

Citește și Creatură bizară descoperită de marinarii italieni. Are corp de rechin și cap de porc (Video)

ADVERTISING

Bosworth a prins peștele lung de circa jumătate de metru la data de 31 martie, acesta fiind identificat abia la sfârșitul lunii august de către specialiștii de la Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FFWCC).

Oricât de ciudat ar părea, acest pește este întâlnit în Tampa Bay și nu e prima oară când e pescuit. În ciuda denumirii sale, specia are o varietate de culori și modele, de la măsliniu și portocaliu până la nuanțe albicioase și mici pete așezate în tipare complexe. În cazul de față, peștele s-a întâmplat să fie foarte similar cu o lipie.

ADVERTISING

Acești pești trăiesc de obicei printre alge, acolo unde se hrănesc cu vegetația marină. Specia poate fi găsită pe ambele părți ale Atlanticului.

Specia are chiar și un mecanism de apărare secret. Atunci când se simte amenințat, peștele pătrunde într-o gaură sau crăpătură din apropiere și își ridică o antenă subțire, situată în vârful capului. Astfel, peștele rămâne blocat acolo până când pericolul trece. Dacă un prădător încearcă să îl mănânce, peștele își poate folosi această antenă pentru a nu ajunge în gura prădătorului.

Vezi și Apariție rară: Un pește foarte puțin cunoscut, care își schimbă mereu forma, a fost observat în adâncuri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇