„Simulatorul sclaviei", jocul care a băgat Google într-un mare scandal

„Simulatorul sclaviei", jocul care a băgat Google într-un mare scandal

Google Play a eliminat de pe platformă un joc care le permitea utilizatorilor să cumpere, să vândă și să tortureze personaje de culoare.

Jocul intitulat „Simulador de Escravidão” („Simulatorul sclaviei”) a fost lansat de Magnus Games pe 20 aprilie. Aplicația care le permitea utilizatorilor din Brazilia să cumpere și să vândă personaje de culoare a fost descărcată de peste 1.000 de ori până la momentul eliminării din Google Play, relatează BBC.

Dezvoltatorul a menționat în descrierea jocului că utilizatorii pot „schimba, cumpăra sau vinde sclavi" și le pot aplica personajelor de culoare diferite forme de tortură.

Imagini din joc arată că jucătorii aveau opțiunea de a elibera personaje sau a le lua ca sclavi. "Folosește sclavii pentru propria ta îmbogățire. Preveniți abolirea sclaviei și acumulați bogăție", erau îndemnați utilizatorii.

ADVERTISING

La momentul eliminării din Google Play, jocul era cotat cu 4 din 5 stele. "Un joc minunat ca să-ți omori timpul. Dar cred că îi lipsesc mai multe opțiuni de tortură", a scris un utilizator.

Magnus Games a menționat în descrierea jocului că acesta "a fost creat în scopuri de divertisment. Studioul nostru condamnă sclavia în orice formă". "Toate jocurile sunt fictive și nu au legătură cu evenimente istorice specifice. Orice coincidență este întâmplătoare", precizează dezvoltatorul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai multe persoane din Brazilia, țară care încă nu s-a împăcat cu trecutul său legat de sclavie, abolită în anul 1888, și-au exprimat pe rețelele de socializare revolta față de acest joc, iar politicienii au cerut impunerea unor standarde mai ridicate companiilor tehnologice.

Procurorul general a anunțat că a deschis o anchetă pentru a afla cum a fost posibil ca jocul să devină disponibil pe Google Play, iar ministrul brazilian pentru Egalitatea Rasială a declarat că dezvoltatorul va fi tras la răspundere.

ADVERTISING

Google a transmis într-un comunicat că nu permite "aplicațiilor să promoveze violența sau să incite la ură împotriva unor persoane sau grupuri pe baza rasei sau o originii etnice, să descrie sau să promoveze violența gratuită ori alte activități periculoase". "Când se descoperă violență, luăm măsurile adecvate", a adăugat compania.

Peste patru milioane de oameni au fost luați sclavi în Brazilia în decursul istoriei acestei țări. În 1822, 1,5 milioane din cei 3,5 milioane de brazilieni trăiau în sclavie.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇