Platforma dezvoltată de români care te ajută să faci bani din serviciile online

Platforma dezvoltată de români care te ajută să faci bani din serviciile online
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Pandemia de COVID-19 ne-a cam forțat să ne mutăm activitatea în mediul online. În această perioadă nu s-au înmulțit numai cumpărăturile făcute pe Net, ponderea muncii de acasă și e-școala.

De asemenea, cererea pentru serviciile online (consultanță de business sau pe probleme legale, coaching, mentorat, ședințe la psiholog, cursuri, workshopuri, consultații medicale etc.) a înregistrat și ea un trend ascendent.

În timp ce comerțul online are o tradiție de câțiva ani în România, piața serviciilor online era mult mai mică înainte de pandemie - de unde și lipsa de soluții de monetizare simple și eficiente. 

Pentru consultanța pe Net, procesul este foarte laborios și plin de riscuri. De obicei, acesta implică:

  • contract trimis prin mail, 
  • efectuarea apelului audio/video prin Skype/Zoom, 
  • transfer de bani prin bancă sau Revolut înainte sau după oferirea serviciului,
  • facturare manuală,
  • gestionarea rezervărilor prin apel telefonic/SMS/WhatsApp. 
ADVERTISING

Astfel, consultanții pierd mult timp și se supun riscului de a nu fi plătiți de clienți.

Platforma care monetizează serviciile online

Pentru a rezolva aceste probleme, românii de la Adonis Software au dezvoltat platforma Loki - Pay Per Minute, care adună toate etapele de mai sus într-un singur proces, automatizat de la început până la sfârșit.

Foarte important este faptul că acesta garantează și primirea banilor instant după finalizarea ședinței.

De fapt, echipa de la Adonis Software începuse lucrul la platformă înainte de pandemie.

„Piața se îndrepta oricum către lucratul online, pandemia nu a făcut decât sa accelereze acest proces. Pe lângă problema de logistică, am identificat și o problemă de încredere reciprocă între cei care ofereau deja consultanță audio/video pe Net și clienții lor. Mai exact, consultanții nu aveau garanția că noii clienți vor achita serviciile.

ADVERTISING

Iar de partea cealaltă, dacă plăteau în avans, clienții ar fi putut rămâne și fără bani, și fără să beneficieze de serviciul pentru care au plătit”, explică Ancu Radu, Founding Partner, Adonis Software, pentru SpotMedia.ro, care a dezvoltat Loki împreună cu Lucian Dinuț, asociatul său, și ceilalți membri ai echipei. 

LOKI-interfață
Foto: lokiapp.live

Cum funcționează Loki 

Cei care își pot oferi serviciile de consultanță prin Loki pot fi doctori, psihologi, experți pe anxietate, depresie, relații de cuplu, coach, nutriționiști, avocați etc. 

Pentru a folosi platforma, primul pas este descărcarea aplicației - din Google Play sau Apple Store.

Consultantul își face apoi cont, unde stabilește și tariful. Clientul își face la rândul său cont și își introduce cardul de credit/debit.

Apoi, poate suna consultantul audio sau video, fie în regim de urgență - când acesta este online (cu plata la minut), fie în regim de programare (cu plata la ședința) - modul la care cei de la Adonis lucrează acum.

ADVERTISING

La finalul apelului, cardul clientului e taxat automat, iar consultantul primește banii instant în cont - cu mențiunea că primele două minute sunt gratuite. Factura este generată automat de către platformă, iar cei doi o primesc pe mail. Comisionul reținut de platformă e de 10%

Dacă nu dorește să fie public, consultantul își poate face profilul privat, pentru a fi văzut doar de clienții cărora el le dă codul său. De asemenea, confidențialitatea apelurilor e asigurată: acestea nu sunt interceptate de nimeni și nu sunt stocate nicăieri. 

Oricâtă informație ar fi pe Internet, întotdeauna consultanța venită de la un expert este mult mai clară, valoroasă și specifică nevoii tale. Loki oferă acces la o gamă variată de experți pe care îi poți contacta direct de pe telefon în orice moment. Este o platformă în care îți pot găsi consultantul potrivit analizând profilului acestuia, prețul, rating-ului și review-urilor acordate de ceilalți.

Ai scos telefonul din buzunar și în următoarele secunde ești în call cu un expert care îți rezolvă problema pe loc. Costurile sunt transparente, iar plata se face automat de pe card, deci nu îți mai ocupi timp și efort cu transferuri bancare sau cash”, spune Ancu Radu. 

LOKI-lista-consultanti

Evident, sunt și alte soluții prin care se poate monetiza conținut. Paydemic, de exemplu, este una dintre ele. Platforma Loki, însă, e specializată pe monetizarea serviciului oferit sub formă de apeluri audio sau video live. 

Ancu Radu explică faptul că echipa se axează pe trei direcții cu această tehnologie.

”Pe lângă cea de tool pentru consultanți și marketplace, ne focusăm și pe zona de B2B, unde am semnat deja un client din zona automotive din Italia. Acesta va folosi produsul nostru pentru monetizarea la minut a serviciului de suport tehnic și after sales față de clienții săi, companii la rândul lor.

O altă direcție este cea de beneficii pentru angajați, prin care companiile pot oferi angajaților credit în aplicația Loki Corporate.

Consultanții vor fi doar din zona Premium pe zone, precum specialiști în anxietate, depresie, parenting, carieră, nutriție, personal financing, psihologi, medici, etc.

Într-un moment în care toată lumea lucrează de acasă, trăim într-o lume în care angajatul are alte nevoi și probleme, iar companiile pot puncta foarte bine pentru retenția acestora folosind serviciul nostru”, susține acesta. 

Care va fi rolul The Gig Economy în viitor

The Gig Economy - economia prin care forţa de muncă lucrează pe proiecte, într-un sistem de colaborare - a luat amploare, iar în pandemie și-a arătat adevăratul potențial.

”Vorbim practic de întreaga piață de freelancing, care este evident în creștere și asta deoarece industriile se schimbă foarte repede, lumea trebuie să se reinventeze, piețele sunt foarte dinamice”, spune Ancu Radu. 

the-gig-economy

Într-o astfel de lume, un sistem de tip ”blended learning” - care combină elemente offline de învățare cu cele online - ar trebui să fie un punct important. 

Cel mai mare avantaj al acestuia ar fi, în opinia lui Ancu Radu, lipsa unei programe stricte, care impune limitări și care nu ține pasul cu progresul omenirii.

”Sistemul de învățământ clasic e în urmă mult. Un sistem bazat pe ambele lumi e ideal, dar are și el pericolele lui pe partea de self learning, trebuie să știi să-ți alegi informația și educația din online. Cum spuneam și mai înainte, cu toată informația disponibilă la liber pe Net, sfatul expertului rămâne de neînlocuit”. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇