Spitalele Cantacuzino și Sfântul Ștefan din București devin unități-suport COVID-19

Spitalele Cantacuzino și Sfântul Ștefan din București devin unități-suport COVID-19
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni, că spitalul Cantacuzino și spitalul ”Sfântul Ștefan” din București vor deveni unități suport COVID-19.

Anunțul a fost făcut după o ședință la minister la care a participat și premierul Ludovic Orban.

Ministrul a precizat că în fiecare județ al țării a fost identificat câte un spital care va fi transformat în unitate suport COVID-19.

"În București avem Sfântul Ștefan și Cantacuzino pe care le facem, le operaționalizăm ca și suport COVID", a punctat Tătaru.

ADVERTISING

Orban anunță verificări în toată țara

Premierul Ludovic Orban a declarat că la ședință s-a discutat despre planul de verificări efectuate de Direcțiile de Sănătate Publică, prin inspectorii sanitari, în toate secțiile de Terapie Intensivă din spitale și despre investițiile necesare.

ADVERTISING

Guvernul anunță controale la toate secțiile ATI din țară pentru verificarea aparaturii medicale

„Urmărim practic conformitatea cu reglementările, fie că e vorba de Ordinul 1500 sau de alte reglementări privind funcționarea secțiilor de Terapie Intensivă.

În urma acestor controale o să existe un plan de conformare, care va fi adus la cunoștința managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare.

De asemenea, pot să anunț de pe acum că am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă”, a declarat Orban.

ADVERTISING

Creșterea capacității de tratare în secțiile ATI

Premierul a precizat ca s-a discutat și despre creșterea capacității de tratare în secțiile de Terapie Intensivă. El a precizat că s-a vorbit despre situația pe fiecare județ, câte paturi de terapie intensivă sunt disponibile.

„De asemenea, am discutat situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar care să deservească secțiile de Terapie Intensivă și în urma acestei analize va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale de suport COVID.

De asemenea, în cadrul acestei discuții legate de secțiile de Terapie Intensivă, am abordat un subiect pe care l-am mai abordat de altfel: respectarea rigorilor prevăzute în Ordinul 1.500 privind internarea în Terapie Intensivă.

Adică internarea doar a cazurilor efective care necesită internarea în Terapie Intensivă și, în rest, funcționarea acelor secții intermediare despre care am tot vorbit, în care evident să existe posibilitatea de tratare pentru cazurile intermediare, dar să nu fie necesară internarea la Terapie Intensivă decât pentru acele cazuri care chiar necesită, în conformitate cu condițiile de internare, necesită internare în secțiile de Terapie Intensivă”, a menționat șeful Executivului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇