Bușteniul e terorizat de urși. În fiecare seară sunt îndepărtate 3-4 animale

Bușteniul e terorizat de urși. În fiecare seară sunt îndepărtate 3-4 animale

Autoritățile din Bușteni participă în fiecare seară la cel puțin 3-4 acțiuni de îndepărtare a urșilor, spune primarul stațiunii, Mircea Corbu.

El afirmă că situația este dificilă şi dă bătăi de cap atât localnicilor cât şi turiştilor și a anunțat că a avut loc și prima relocare a unui exemplar tânăr de urs.

”Animalul fusese lovit ușor de un autoturism. La scurt timp s-a reușit tranchilizarea ursului, ulterior acesta fiind relocat în pădurea din Săcele, în județul Brașov”, a scris primarul pe Facebook.

ADVERTISING

De asemenea, a făcut solicitare către Garda Forestieră pentru relocarea a altor 5 urşi. Urmează să fie demarat și un program pilot pentru îndepărtarea urșilor.

„În perioada imediat următoare, vom demara un program pilot - care presupune un sistem de îndepărtare a urşilor din zona intravilană, bazat pe raze laser şi ultrasunete. În prima fază vor fi montate câteva dispozitive experimental, apoi dacă rezultatele sunt bune avem în vedere extinderea sistemului pe întreaga raza a oraşului Buşteni”, mai anunţă primarul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Până când problema urșilor din Bușteni va fi rezolvată, primarul îi îndeamnă pe localnici și pe turiști să fie precauți, pentru că ”sunt animale sălbatice cu reacții imprevizibile”.

În ultimii ani urșii au început să coboare tot mai des din pădure în zonele locuite pentru a căuta mâncare. Recent, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un urs care se plimbă pe străzile din Bușteni.

Ne mănâncă ursii pe strada în Busteni! La 6.30 ursul se plimba prin fata pe la politie. Noroc cu Ro alertelul ca ne-a anunțat după 15 min! Știam eu când îți ziceam draga mea Cristina-Silvia Munteanu sa mergi cu mașina pana la gara !

Publicată de Cipi Aldea pe Marţi, 12 iulie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇