Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI a fost demis. Era acuzat de plagiat și urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii

Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI a fost demis. Era acuzat de plagiat și urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii
Susține democrația
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, Cătălin Ioniţă, a fost eliberat din funcţie, pentru că nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.

ADVERTISING

În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale”, anunţă MAI.

Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri.

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie în iunie 2018, după ce a demisionat de la conducerea Poliţiei Române.
El a fost acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat.

ADVERTISING

Pe 17 ianuarie 2018, Cătălin Ioniţă a fost numit la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în locul lui Bogdan Despescu. Ioniţă a renunţat la şefia Poliţiei Române pe 26 iunie 2018. El a invocat motive personale în decizia sa.

E urmărit penal pentru trafic de influență și fals în declarații

La o zi după demisie, în 27 iunie, a fost chemat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, fapte comise în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018.

ADVERTISING

Conform procurorilor, în perioada 2009 – 2010, când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, Cătălin Ioniţă „a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie”.

El spunea atunci că nu îşi face probleme pentru că este nevinovat, cariera sa fiind „impecabilă”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇