Rafila, despre limitarea răspândirii COVID-19: În zona de dialog avem multe lucruri pe care să le facem. Mesajul nu trebuie să fie amenințător

Rafila, despre limitarea răspândirii COVID-19: În zona de dialog avem multe lucruri pe care să le facem. Mesajul nu trebuie să fie amenințător

Profesorul Alexandru Rafila, repezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), consideră că este nevoie de o mai bună comunicare a autorităților cu cetățenii, pentru ca aceștia să înțeleagă pericolul COVID-19.

Medicul spune că este foarte important ca oamenilor să li se explice de ce sunt luate anumite măsuri de restricție.

ADVERTISING

”Abia după două săptămâni vom vedea dacă revenim pe un trend descrescător al cazurilor. Abia atunci vom vedea dacă măsurile luate acum au vreun impact și dacă reușim să schimbăm modul de a comunica cu oamenii, astfel încât ei să fie parteneri, să nu se simtă excluși din deciziile luate. Cred că în zona de dialog avem multe lucruri pe care să le facem”, a declarat Alexandru Rafila, marți, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Întrebat ce le-ar spune oamenilor, profesorul a afirmat că le-ar explica de ce este important să purtăm masca în anumite locuri.

ADVERTISING

”Eu aș încerca să le explic de ce iau anumite măsuri, de ce e obligatorie masca în anumite spații deschise, să conștientizeze că este necesară o barieră în transmiterea virusului, iar această barieră este masca.

Le-aș spune că este necesar să purtăm masca în spații aglomerate, unde nu se poate păstra distanța, iar dacă ajung în aceeași zonă când nu e aglomerație, masca nu e necesară”, a precizat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

ADVERTISING

Totodată, Alexandru Rafila subliniază că este important ca oamenilor să le fie oferite exemple, pentru a înțelege mai bine.

Medicul mai spune că toate mesajele transmise nu trebuie să fie amenințătoare, ci astfel încât oamenii să se solidarizeze.

”Lucrurile trebuie discutate, exemplificate, pot fi făcute imagini video despre cum protejează masca, astfel încât oamenii sa înțeleagă. Dacă reușim să limităm transmiterea bolii, toată zona economică și socială va fi salvată. Mesajul nu trebuie să fie amenințător, ci să îi solidarizeze pe oameni, să îi aducă împreună”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Încă o zi cu peste o mie de cazuri noi

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat marți că în ultimele 24 de ore, în România, au fost depistate 1.232 cazuri noi de coronavirus.

Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor ajunge la 55.241.

Totodată, În spitalele COVID sunt internate 7.771 de persoane infectate. Dintre acestea, la Terapie Intensivă sunt 436. Este un nou record pentru țara noastră.

Un alt record negativ îl reprezintă numărul deceselor: în ultimele 24 de ore, 48 de pacienți și-au pierdut viața din cauza COVID-19. Recordul anterior a fost pe 15 aprilie, când 40 de decese au fost înregistrate. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇