Profesorii au ieșit în stradă în mai multe orașe: "Ghinion, nu cedăm", "Noi construim viitorul, voi sunteți doar în trecere" (Video)

Profesorii au ieșit în stradă în mai multe orașe: "Ghinion, nu cedăm", "Noi construim viitorul, voi sunteți doar în trecere" (Video)

Profesorii au ieșit luni în stradă în mai multe orașe din țară, înaintea mitingului de marți din București, la care sunt așteptați peste 20 de mii de angajați din Educație.

În Iași, peste 3.000 de angajaţi din învăţământul preuniversitar protestează în faţa Prefecturii în semn de nemulţumire faţă de salarii. Din cauza numărului mare de participanţi, circulaţia în zona centrală a oraşului este permisă doar tramvaielor.

Protestatarii şi-au început manifestaţia cu melodia "O lume minunată". Ei spun că nu se vor întoarce în şcoli până când Executivul nu le va soluţiona revendicările salariale, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

Ei au în mâini pancarte improvizate pe coli de hârtie A4 sau pe bucăţi mari de carton pe care sunt inscripţionate mesajele "Ghinion, nu cedăm", "O lume minunată, acum ori niciodată", "Vrem respect", "Plătiţi ore suplimentare, nu libere la vară", "Mereu sacrificaţi, niciodată respectaţi", "Şi personalul nedidactic contează".

Publicată de USLIP IASI News pe Luni, 29 mai 2023

Și în Timișoara aproape 500 de profesori aflaţi în grevă s-au adunat în fața Prefecturii, pentru a-şi susţine revendicările. ”Unitate, unitate!” şi ”Fără Educaţie moare orice naţie” sunt sloganurile scandate de dascăli.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Profesorilor aflaţi în stradă li s-au alăturat şi elevi, de această dată. Aceştia şi-au exprimat sprijinul pentru acţiunea cadrelor didactice, informează News.ro.

Peste 600 de profesori, personal nedidactic și auxiliar protestează şi la Alba Iulia. Marșul a început în fața Prefecturii Alba și va continua pe strada Mihai Viteazul, spre Cetatea Alba Carolina, până la Monumentul Unirii, „pentru a arăta tuturor că, în ciuda eforturilor Guvernului, am rămas uniți”, a declarat Bogdan Petru Cârcoană, vicepreședinte al Federației Sindicatelor din Educație (FSE) ”Spiru Haret”, citat de Alba24.ro.

„Așteptăm ca măcar mâine, în urma marșului de protest de la București, să fim chemați la negocieri reale. Noi nu vrem să ținem copiii departe de școală, dar nu se mai poate, ne-a ajuns totuși cuțitul la os”, a declarat Bogdan Petru Cârcoană.

Profesorii din Alba au ieșit în stradă. PROTEST cu sute de angajați din învățământ, la Alba Iulia. Ce solicită aceștia

Publicată de Alba24.ro pe Luni, 29 mai 2023

Câteva sute de cadre didactice au protestat, luni, și în centrul Zalăului, cu vuvuzele şi fluiere, în cadrul unei acţiuni coordonate de Liga Sindicatelor din Învăţământ Sălaj, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

Protestul a început la ora 11:00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău, profesorii purtând pancarte cu mesaje precum "Mereu sacrificaţi, niciodată respectaţi", "Fără educaţie, nu există naţie" sau "Noi construim viitorul, voi sunteţi doar în trecere".

Protest la Zalău

Publicată de Anamaria Pascute pe Luni, 29 mai 2023

Și la Galați circa 2.000 de cadre didactice şi nedidactice s-au adunat, luni de dimineaţă, în zona Palatului de Justiţie, iar apoi au mers în marş prin oraş până ce au ajuns la Prefectură, unde a avut loc un miting de protest, scrie Monitorul de Galați.

Aceștia au diverse pancarte cu mesaje precum: "Educaţia = Viitorul", "Dacă educaţie nu este, nimic nu este!", "Fără educaţie, moare orice naţie!" sau "Suntem profesori, nu cerşetori!".

❗️Profesorii protestează la #Galați: https://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/sindicatele-din-invatamant-greva-continua.html#galati #protest #profesori #greva #educatie #invatamant #romania

Publicată de Monitorul de Galati pe Luni, 29 mai 2023

Între timp, examenul naţional de evaluare naţională pentru clasa a VI-a se amână din nou.

Ministerul Educației a decis că elevii de clasa a şasea vor da evaluarea în zilele de 12 și 13 iunie (luni şi marţi, dar peste două săptămâni). 

Ligia Deca vorbeşte despre prelungirea anului şcolar şi amânarea evaluării naţionale şi a Bac-ului, în cel mai sumbru scenariu.

Iar sindicatele cer să vorbească direct cu preşedintele Klaus Iohannis, profesor şi el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇