Peste 5 milioane de oameni au murit de Covid în toată lumea. SUA au cele mai multe decese

Peste 5 milioane de oameni au murit de Covid în toată lumea. SUA au cele mai multe decese

Numărul deceselor asociate Covid-19 a depăşit vineri, la nivel global, pragul de 5 milioane, potrivit unui calcul al agenţiei Reuters, citat de News.ro.

Persoanele nevaccinate sunt, în mod special, expuse la varianta Delta a coronavirusului, mult mai agresivă, fiind cunoscut că este şi mult mai transmisibilă.

Mai mult de jumătate din numărul total al deceselor asociate Covid-19 raportate în lume în ultimele 7 zile au fost înregistrate în Statele Unite, Rusia, Brazilia, Mexic şi India.

Pentru a ajunge la 2,5  milioane de decese asociate, a fost nevoie de mai mult de un an. Următoarele 2,5 milioane de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate în mai puţin de 8 luni, potrivit analizei Reuters.

ADVERTISING

În medie 8.000 de decese au fost raportate zilnic în lume, anul trecut. Totuşi, rata de deces la nivel global a încetinit în ultimele săptămâni.

În ultimele săptămâni, a existat o concentrare mai mare privitor la suplimentarea vaccinurilor în ţările sărace, unde mulţi oameni încă nu au primit prima doză, chiar dacă statele mai bogate au început să administreze al doilea rapel. Mai mult de jumătate din lume nu au primit încă o doză de vaccin anti-Covid, potrivit Our World in Data.

Stele Unite au depăşit vineri pragul de 700.000 de decese asociate Covid-19 şi sunt urmate de Rusia cu aproximativ 205.000. Ca regiune, America de Sud este cea mai afectată din punct de vedere al numărului deceselor, cu 21% din totalul mondial, urmată de America de Nord şi Europa de Est., cu peste 14% fiecare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Varianta Delta este acum tulpina dominantă în lume şi a fost raportată de 187 dintre cele 194 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

SUA au cel mai mare număr de decese

Peste 700.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Statele Unite de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului raportat vineri de Universitatea Johns Hopkins, echivalentul populaţiei capitalei Washington, transmite AFP, citat de Agerpres.

Acest prag sumbru reaminteşte că sute de americani continuă să moară zilnic din cauza coronavirusului, în pofida campaniei de vaccinare.

Statele Unite sunt oficial de departe ţara cu cel mai grav bilanţ legat de coronavirus, potrivit datelor comunicate de autorităţile din întreaga lume, înaintea Braziliei şi Indiei.

În apropierea Casei Albe, sute de mii de mici drapele albe aduc un omagiu acestor vieţi pierdute.

Persoanele nevaccinate rămân în continuare vulnerabile la boală.

Numărul lor este încă ridicat în Statele Unite: campania de vaccinare lansată cu entuziasm de autorităţile americane în decembrie - şi care a atins un vârf în aprilie, cu uneori mai mult de patru milioane de injecţii pe zi - a încetinit brusc.

Puţin peste 64% din populaţia americană, 215 milioane de persoane, au primit cel puţin o doză din cele trei vaccinuri autorizate în ţară, potrivit autorităţilor sanitare.

În ciuda unui început mai lent în campaniile lor de vaccinare, mai multe ţări europene au depăşit în mare măsură Statele Unite.

Purtarea măştii şi vaccinarea rămân mize politice care divizează mulţi americani. Unii guvernatori republicani, precum cei din Texas sau Florida, au dorit chiar să instituie interdicţii privind purtarea obligatorie a măştii în statele lor, invocând protecţia sacrosantelor libertăţi individuale. În schimb, statul democrat California a anunţat vineri intenţia sa de a face vaccinarea obligatorie pentru toţi elevii eligibili, o decizie fără precedent în ţară.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇