O primărie vinde autobuzele școlare, după ce a fost executată silit pentru o datorie la lăutari

O primărie vinde autobuzele școlare, după ce a fost executată silit pentru o datorie la lăutari
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Cele două microbuze şcolare din comuna Suteşti, județul Vâlcea, care deservesc 140 de elevi, au fost scoase la licitație pentru ca primăria să poată achita o datorie către lăutari.

Instituția a fost executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare, care a cântat în urmă cu aproape nouă ani la o sărbătoare a localităţii şi nu i-a fost plătit onorariul nici până acum, scrie Ziarul de Vâlcea.

Datoria inițială era de 25.000 de lei, dar a ajuns la 520.000 de lei, pentru că au fost prevăzute penalităţi foarte mari în contract.

ADVERTISING

„Din păcate, aceasta este realitatea. Este o datorie care în momentul de faţă este de 5,2 miliarde de lei vechi către nişte lăutari din Satu Mare, care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduşi pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administraţia de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această sumă foarte mare pentru posibilităţile bugetului local.

Procesul s-a terminat definitiv în 2019 şi s-au mai făcut de atunci anumite plăţi către această trupă, dar nu avem cum să achităm toată datoria. Am încercat să ajungem la o înţelegere şi să plătim eşalonat, dar au spus că vor toţi banii deodată, astfel că executorul a scos la licitaţie bunuri ale primăriei – utilaje şi maşini, între care şi cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate”, a declarat primarul din Suteşti, Alin Dumbravă.

ADVERTISING

Asociația Vâlceană a Elevilor critică ferm decizia luată de către primărie.

”Este inadmisibil ca pentru greșelile produse de administrația publică să trebuiască să plătească elevii! Primarul comunei a declarat că 140 de elevi nu vor mai putea ajunge la școală, deoarece microbuzele școlare vor fi vândute pentru achitarea datoriei făcute în urmă cu aproximativ 9 ani la niște lăutari ce au cântat la ziua comunei, dar nu și-au mai primit onorariul.

Asociația Vâlceană a Elevilor precizează că pentru greșelile unor adulți nu trebuie să plătească copiii localității, iar aceste lucruri de ordin administrativ trebuiau rezolvate încă din timp”, a precizat asociația, citată de Cronica Olteniei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇