Mii de oameni au protestat în Georgia față de violențele la adresa comunităţii LGBT (Video)

Mii de oameni au protestat în Georgia față de violențele la adresa comunităţii LGBT (Video)

Mii de persoane au ieşit, marţi, în stradă, la Tbilisi, capitala Georgiei, pentru a denunţa violenţele împotriva comunităţii LGBT + produse cu o zi înainte şi care au dus la anularea unui marş Pride.

Printre manifestanţii care s-au adunat şi au protestat în tăcere în timpul serii în faţa parlamentului din această ţară caucaziană cu obiceiuri conservatoare se aflau mulţi care fluturau steaguri curcubeu, precum şi drapeluri ale Uniunii Europene, informează AFP.

Poliţia a înconjurat zona pentru a-i proteja de cei aproximativ 200 de activişti anti-LGBT + care au organizat o contramanifestaţie în apropiere şi au făcut mai multe încercări de a forţa barajul.

ADVERTISING

"Nu putem tolera nicio formă de violenţă care vizează minorităţile din această ţară", a declarat pentru AFP una din persoanele prezente în apropierea Parlamentului, Lili Chumburidze, un istoric de artă în vârstă de 48 de ani. "Homofobia nu aparţine secolului 21", a adăugat el.

"Suntem aici pentru a spune Guvernului că respectarea drepturilor omului este pentru toată lumea", a declarat un alt protestatar, Lacha Bigvava, un student de 20 de ani.

#Pride march cancelled after anti-#LGBT protest in #Tbilisi

Publicată de Ruptly pe Marţi, 6 iulie 2021

Activiştii georgieni care apără cauza LGBT + au renunţat luni la organizarea unui marş Pride, după ciocnirile provocate de grupurile ostile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prim-ministrul georgian Irakli Garibaşvili s-a pronunţat împotriva acestui eveniment.

Foarte influentă în Georgia, Biserica Ortodoxă a făcut apel, la rândul său, la o rugăciune publică, luni, împotriva paradei Pride.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte 16 ţări au condamnat "atacurile violente asupra activiştilor, membrilor comunităţii şi jurnaliştilor, precum şi incapacitatea liderilor politici şi religioşi de a condamna aceste violenţe".

Deşi mentalităţile se schimbă încet în această fostă republică sovietică care doreşte să se apropie de Uniunea Europeană, violenţa homofobă continuă să se manifeste în mod regulat.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇