Medvedev propune legalizarea furtului de proprietate intelectuală în Rusia

Medvedev propune legalizarea furtului de proprietate intelectuală în Rusia
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev s-a pronunţat în mod deschis marţi pentru piratarea oricăror produse străine de către Rusia.

El a propus ca ţara sa să nu mai plătească drepturi de autor şi brevete statelor care au impus sancţiuni Moscovei în urma campaniei sale militare în Ucraina, relatează agenţia de presă EFE şi publicaţia rusă Kommersant.

"Tot ceea ce ne mai rămâne de făcut este să aprobăm normele privind utilizarea proprietăţii intelectuale. Fără niciun fel de licenţe şi plata drepturilor de autor! Aceasta va fi, printre alte măsuri, sancţiunea noastră împotriva drepturile lor intelectuale!", a propus el pe contul său de Telegram.

În mod explicit, Medvedev propune legalizarea piratării "oricăror" produse străine "de la filme la software-uri industriale" de către Rusia, notează Kommersant.

"Mulţumim, într-adevăr, celor care au dezvoltat diverse programe care permit utilizarea fără licenţă a produselor lor intelectuale costisitoare", a afirmat el, recunoscând că astfel vor putea fi "piratate" aceste produse în "regim de sancţiuni personale".

Potrivit lui Medvedev, astfel de măsuri vor fi un fel de represalii la restricţionarea vânzării către Rusia a drepturilor de utilizare a proprietăţii intelectuale.

"A la guerre comme a la guerre" ("La război ca la război"), remarcă ironic Medvedev în postarea sa, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, funcţie creată special pentru el de către preşedintele Vladimir Putin după demisia guvernului pe care îl conducea.

Fostul preşedinte rus (între 2008 şi 2012) a subliniat că ţările neprietenoase "nu au suficient curaj (…) să admită că sancţiunile lor 'infernale' au eşuat lamentabil. Nu funcţionează".

"Am reuşit să înlocuim marea majoritate a produselor industriale şi a bunurilor de consum cu produse proprii, iar restul cu mărci asiatice. În plus, importurile paralele funcţionează şi datorită lor primim aceleaşi mărci occidentale ca întotdeauna, în timp ce proprietarii lor nu primesc nimic", a spus el.

Prin urmare, susţine el, "totul merge ca de obicei: americanii profită de Europa umilită, care suportă această situaţie şi pierde bani", conform EFE.

"Chiar şi FMI prognozează o creştere economică a Rusiei în acest an", susţine ironic Dmitri Medvedev.

După începerea campaniei militare a Rusiei împotriva Ucrainei, ţările occidentale au introdus mai multe pachete de sancţiuni împotriva Rusiei. A fost instituită inclusiv o interdicţie privind furnizarea de software. Marile companii IT care furnizau software industrial şi de altă natură au părăsit şi ele Rusia. De asemenea, marile studiouri de film au încetat să acorde licenţe pentru difuzarea filmelor şi serialelor lor în Rusia, conform Kommersant.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇