Italia cere test COVID negativ tuturor celor care intră în țară. Starea de urgență, extinsă până pe 31 martie

Italia cere test COVID negativ tuturor celor care intră în țară. Starea de urgență, extinsă până pe 31 martie

Italia a extins starea de urgenţă din cauza COVID-19 până la 31 martie, au anunţat oficiali guvernamentali, pe fondul preocupărilor legate de varianta Omicron.

Starea de urgenţă, care a fost impusă în ianuarie anul trecut, acordă puteri mai mari guvernului central, simplificând birocraţia care sufocă procesul de luare a deciziilor. Starea de urgenţă urma să expire la sfârşitul lunii decembrie. 

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie - 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări non-UE. 

ADVERTISING

Se vor accepta teste PCR (nu mai vechi de 48 de ore) sau antigen (nu mai vechi de 24 de ore).

În plus, cei care nu sunt vaccinaţi trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire, chiar dacă au test cu rezultat negativ.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese.

Presiunea pe spitale rămâne mai puţin acută în comparaţie cu ţările vecine ca Austria şi Germania, unde creşterea cazurilor în al patrulea val al pandemiei a început mai devreme. 

ADVERTISING

Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Italia a înregistrat 135.049 de decese legate de Covid din februarie 2020, a doua cea mai mare rată din Europa după Marea Britanie şi a noua din lume. Totodată au fost raportate 5,26 de milioane de cazuri până în prezent. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇