Indonezia se află în pragul unei catastrofe din cauza Covid Delta

Indonezia se află în pragul unei catastrofe din cauza Covid Delta

Situaţia cauzată de pandemia de COVID-19 în Indonezia se află în pragul unei catastrofe, în contextul în care varianta Delta a noului coronavirus, mai infecţioasă, domină transmiterea virală şi sufocă spitalele din această ţară din sud-estul Asiei. Avertismentul vine de la Crucea Roşie.

Indonezia a raportat în ultimele bilanţuri zilnice record de peste 20.000 de infectări în cadrul unui nou val de contaminări, alimentat de apariţia variantelor de virus extrem de transmisibile şi de o mobilitate sporită a populaţiei după luna postului musulman, potrivit Reuters.

ADVERTISING

"În fiecare zi vedem cum această variantă Delta aduce Indonezia mai aproape de o catastrofă COVID-19", a declarat Jan Gelfand, şeful delegaţiei indoneziene a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), lansând un apel pentru garantarea unui acces mai bun la vaccinuri la nivel global.

Spitalele, peste capacitate maximă

Spitalele din mai multe zone desemnate în "zona roşie" funcţionează peste capacitatea maximă, inclusiv în capitala Jakarta. Aici, paturile dedicate izolării pacienţilor cu COVID-9 erau ocupate în procent de 93% duminică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Varianta Delta de coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India şi acuzată de o creştere rapidă a numărului de infectări în numeroase ţări.

Indonezia se bazează pe vaccinarea în masă pentru combaterea virusului, însă doar 13,3 milioane de persoane dintre cei 181,5 milioane de rezidenţi vizaţi de campania de imunizare au primit cele două doze necesare începând din luna ianuarie.

Citând surse care au preferat să rămână anonime, publicaţia The Straits Times a relatat marţi că Guvernul de la Jakarta va înăspri restricţiile antiepidemice începând de miercuri, interzicând accesul în restaurante şi solicitând rezultate negative la teste PCR pentru transportul aerian pe plan intern. 

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇