Frații Andrew și Tristan Tate au fost trimiși în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane

Frații Andrew și Tristan Tate au fost trimiși în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a patru persoane, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, într-un dosar în care sunt acuzate, printre altele, de trafic de persoane şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că ar fi vorba despre fraţii Andrew şi Tristan Tate.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis, marţi, prin rechizitoriul din data de 15 iunie, procurorii au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a celor patru inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

ADVERTISING
  • constituire a unui grup infracţional organizat,
  • trafic de persoane în formă continuată,
  • viol în formă continuată,
  • acces ilegal la sistem informatic,
  • alterarea integrităţii datelor informatice,
  • instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe.

Anchetatorii au reţinut în cauză că, la începutul anului 2021, cei patru ar fi constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane.

ADVERTISING

"Persoanele vătămate au fost recrutate de cetăţenii străini, prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie/concubinaj şi existenţa unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).

Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de materiale având un astfel de caracter.

ADVERTISING

Cele 7 persoane vătămate identificate pe parcursul urmăririi penale au fost supuse la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor", arată procurorii.

Dintre cele şapte persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal, informează sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇