Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, miercuri, propunerea procurorilor DIICOT privind arestarea preventivă a cinci dintre inculpaţii din Dosarul Nordis, între care Laura Vicol, fost parlamentar PSD, şi soţul ei, Vladimir Ciorbă. Alte trei persoane au fost arestate la domiciliu şi trei plasate sub control judiciar.
Au fost arestați preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.02.2025 până pe data de 06.03.2025 Laura Vicol, Vladimir Ciorbă (acționarul principal al Nordis), Gheorghe Poștoacă (acționar al Nordis), Florin Poștoacă și Nicolae Poștoacă.
De asemenea, instanța a decis arest preventiv la domiciliu pentru Sanda Răileanu, Oana Oprea și Bogdan Șaitos, pentru 30 de zile, dar și plasarea sub control judiciar a altor trei inculpați - Cristian Andrei, Gabriela Vasile și George Ivan, pentru 60 de zile.
În plus, instanța a stabilit că inculpaţii arestaţi la domiciliu nu au voie să comunice între ei sau cu martorii din dosar.
Deciziile pot fi contestate în termen de 48 de ore de la pronunţare.
UPDATE: Potrivit datelor de pe portalul instanţei, şase dintre inculpaţi au contestat deja măsurile dispuse de Curtea de Apel Bucureşti. Este vorba despre Laura Vicol, Vladimir Ciorbă, Gheorghe Poștoacă, Florin Poştoacă, Nicolae Poștoacă și George Ivan.
Marți, 11 persoane fuseseră reţinute în dosarul Nordis, dar au fost eliberate ulterior, mandatul de arestare expirând în cursul nopţii de marţi spre miercuri.
- Stenograme din dosarul Nordis: „Vai de capul meu, dar unde dracu’ s-au dus atâția bani?” / „În șifonierul Laurei, în mașinile lui Vlad, în bijuteriile tuturor!”
- Afacerea Nordis. 8 milioane ei cheltuiți pe marketing agresiv: Presă, Facebook, Google, FRF
- Patru inspectori de la Fisc au ascuns neregulile de la Nordis. Vizite la șeful ANAF
- Ciolacu a venit în Parlament cu facturile pentru zborurile Nordis: Aveți atâta ură față de mine de fiecare dată, eu necunoscând acest sentiment (Video)
Cei în cauză sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, toate în formă continuată.
De asemenea, în Dosarul Nordis a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a 201 imobile (apartamente şi case), 5 spaţii comerciale, 22 de terenuri, 11 autoturisme, părţi sociale şi acţiuni.
În plus, au fost blocate 48 de conturi bancare deschise pe numele unor persoane fizice şi juridice.
„În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a 201 imobile (apartamente şi case), 5 spaţii comerciale, 22 de terenuri, 11 autoturisme, părţi sociale şi acţiuni", a anunțat miercuri Poliţia Română.