Cum a ajuns Greta Thunberg să se întâlnească cu Zelenski (Video)

Cum a ajuns Greta Thunberg să se întâlnească cu Zelenski (Video)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Grupul internaţional de lucru privind consecinţele de mediu ale războiului, din care face parte şi Greta Thunberg.

Au mai fost prezenţi fostul ministru suedez de Externe, Margot Wallstrom, vicepreședintele Parlamentului European, Heidi Gautala, și fostul președinte irlandez, Mary Robinson, scrie Kyiv Independent.

“Întâlnirea cu membrii Grupului internaţional de lucru privind consecinţele de mediu ale războiului – Greta Thunberg, Margot Wallström şi alţii.

ADVERTISING

Am vorbit în principal despre atacul terorist rusesc şi ecocidul de la centrala hidroelectrică Kahovka şi despre activitatea grupului nostru, care se va ocupa de aspecte direct legate de impactul distructiv al agresiunii ruse asupra naturii.

Combaterea ecocidului este unul dintre punctele formulei ucrainene de pace şi trebuie să punem în aplicare fiecare dintre punctele sale, toate aspectele păcii”, a spus Zelenski în clasicul discurs de seară.

Oamenii care trăiesc de-a lungul râului Nipru trebuie să se confrunte cu consecințele imediate ale prăbușirii barajului Nova Kahovka, dar impactul mai extins al acestui dezastru s-ar putea simți timp de mai multe generații.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Multe dintre satele și orașele de-a lungul cursului Niprului s-ar putea să nu mai fie locuibile până la construirea unui nou baraj.

Trauma ecologică a unei astfel de revărsări de apă și nămol a schimbat peisajul într-o clipă, efectiv ştergând de pe hartă insulele și zonele umede. Ar putea dura ani, dacă nu decenii, pentru ca fauna și flora din aceste zone să îşi revină, scrie The Guardian într-o analiză pe subiect. Detalii AICI

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a numit distrugerea barajului „cel mai mare dezastru ecologic provocat de om în Europa din ultimele decenii”.

ADVERTISING

Este ghinionul țării lui să fi fost și locul dezastrului de la Cernobîl în 1986, probabil ultima calamitate de o asemenea amploare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇