Un avion al TAROM a fost reţinut temporar la sol, la Amsterdam, de o companie specializată în recuperarea compensaţiilor, din cauza neplăţii către pasageri a unor sume confirmate de instanţă.
TAROM acuză că sechestrul impus asupra combustibilului aeronavei a fost realizat fără o notificare prealabilă şi fără un contact direct, nici la sediul central şi nici la reprezentanţa companiei din Bruxelles.
Site-ul specializat în ştiri din domeniul aviaţiei Boarding Pass relatează că în data de 25 octombrie o cursă TAROM Amsterdam - Bucureşti a decolat cu întârziere de o oră şi jumătate, după ce o companie olandeză specializată în recuperarea compensaţiilor pentru pasagerii afectaţi de anulări şi întârzieri a reţinut aproape 8.000 de litri de combustibil destinaţi alimentării avionului.
Motivul ar fi refuzul TAROM de a plăti compensaţii confirmate de instanţele de judecată în perioada 2017 - 2021.
”Referitor la situaţia apărută în legătură cu zborul TAROM RO362 Amsterdam – Bucureşti din data de 25 octombrie 2024, dorim să menţionăm că măsura de sechestru impusă asupra combustibilului aeronavei de către o companie specializată în recuperarea compensaţiilor a fost realizată fără o notificare prealabilă şi fără un contact direct cu reprezentanţii TAROM, nici la sediul central şi nici la reprezentanţa companiei din Bruxelles.
TAROM consideră că incidentul ar fi putut fi evitat dacă ar fi fost contactată pentru clarificări înainte de a se recurge la o astfel de acţiune”, a transmis compania aeriană.
Suma restantă a fost transferată, iar zborul către Bucureşti a fost realizat, însă au existat şi sume deja achitate care au fost incluse în sechestrul impus pe aeroportul olandez, reclamă TAROM.
Compania de stat urmăreşte clarificarea detaliilor cu privire la aceste plăţi deja efectuate şi recuperarea sumelor care au fost practic plătite de două ori, prin acţiunea companiei olandeze.
De asemenea, TAROM afirmă că a efectuat către această companie specializată în recuperarea compensaţiilor plăţi aferente unor solicitări de compensaţie pentru cereri de despăgubire înregistrate înainte de pandemie, în baza notificărilor primite anterior şi, de asemenea, alte plăţi erau deja în curs de realizare.
”Asigurăm pasagerii şi partenerii noştri că TAROM continuă să trateze aceste solicitări cu seriozitate şi va rămâne dedicată soluţionării tuturor situaţiilor într-un mod echitabil şi transparent”, indică Tarom.