Școala verde din viitor: abilități digitale și educație despre mediu pentru 562 de copii din cluburile CODE Kids

Școala verde din viitor: abilități digitale și educație despre mediu pentru 562 de copii din cluburile CODE Kids

562 de copii, majoritatea din mediul rural, au absolvit Școala verde din viitor, un program educațional derulat de Fundația Vodafone România și Fundația Progress. 217 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și-au format abilități digitale prin joc, în activități online, pe platforma de conținut educațional www.scoaladinviitor.ro și în întâlniri săptămânale în cluburile CODE Kids organizate în bibliotecile publice. Alți 345 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani au participat la cursuri online pe teme de ecologie și au fost inițiați în limbajul de programare Scratch pentru ca mai apoi să construiască proiecte digitale creative de economisire a energiei și a apei, sau de reducere a risipei alimentare și a consumului de plastic din viața de zi cu zi.

ADVERTISING

Toți participanții au primit cărți și jocuri educative, iar nouă dintre cele mai bune proiecte au fost recompensate cu premii constând în calculatoare, televizoare, imprimante, telefoane și tablete. Valoarea totală a premiilor este de 42.500 de lei.

Conform analizei de impact SROI (Social Return on Investment), la fiecare leu investit în acest program, beneficiul generat echivalează cu 3 lei. Raportul a fost stabilit pe baza metodologiei Social Return on Investment (SROI) dezvoltată de Fundația Progress care analizează măsura în care investițiile cu impact social sunt eficiente din punct de vedere economic în urma consultării stakeholderilor și utilizând indicatori de rezultat agreați internațional. Rezultatul reflectă, astfel, o alocare eficientă a resurselor și responsabilitate în relația cu toate părțile implicate. 

ADVERTISING

Școala verde din viitor este un parteneriat între Fundația Vodafone România și Fundația Progress, prin intermediul căruia copiii din cluburile CODE Kids accesează resursele educaționale de pe platforma Școala din viitor și sunt angrenați în găsirea unor soluții verzi pentru comunitățile în care trăiesc. 

Școala din viitor face parte din programul Skills Upload Jr. - o inițiativă a Fundațiilor Vodafone din 11 țări, creată pentru a-i încuraja pe educatori și elevi să își dezvolte gândirea critică și să utilizeze în mod creativ tehnologiile digitale.

Despre Fundația Vodafone România 

De 25 de ani punem la un loc resursele noastre și ale partenerilor noștri pentru ca împreună să construim proiecte incluzive și durabile. Apelăm la tehnologie și la inovație socială și investim anual în jur de 2 milioane de euro în dezvoltarea comunităților defavorizate din România. Modernizăm secții de terapie intensivă neonatală și susținem programe de educație digitală care pregătesc copii și tineri pentru meseriile viitorului. Alături de celelalte fundații Vodafone din întreaga lume, scopul nostru este să îmbunătățim viața a 400 de milioane de persoane până în 2025.

ADVERTISING

Suntem o organizație neguvernamentală românească înființată în 1998, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei Vodafone România. 

Mai multe detalii despre programele noastre se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone

CODE Kids este cea mai mare mișcare de coding din România și proiectul flagship al Fundației Progress, premiat în 2022 la Bruxelles la competiția Emerging Europe Awards cu premiul cel mare la categoria Future-proof Education.

Fundația Progress este o organizație non guvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente. Prin parteneriatele create, Fundația Progress se concentrează pe facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul inovației, crearea de competențe IT și STEM și dezvoltarea de noi metodologii pentru proiectarea participativă și incluziunea socială. În îndeplinirea obiectivelor și pentru a ajunge la orice grup social organizația folosește bibliotecile publice și spațiile comunitare din sate și orașe ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială. www.progressfoundation.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇