Termenul pentru semnarea contractelor de energie pe piața concurențială va fi prelungit

Termenul pentru semnarea contractelor de energie pe piața concurențială va fi prelungit

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a lansat luni un proiect prin care se prevede prelungirea până la 31 martie a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei pe piața concurențială.

Conform ANRE, decizia a fost luată ca urmare a necesității asigurării unei mai bune informări și pentru ca procesul „să se desfășoare în beneficiul consumatorului final”.

Astfel, potrivit proiectului, clienții casnici vor putea încheia contracte de furnizare până la 31 martie.

ADVERTISING

„Având în vedere impactul procesului de liberalizare a pieței de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021 asupra clienților casnici, necesitatea asigurării unei bune informări de către furnizorii de ultimă instanță, precum și asigurarea condițiilor necesare încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice cu respectarea condițiilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19 și pentru ca procesul să se desfășoare în beneficiul consumatorului final, a fost prevăzută măsura de prelungire până la 31 martie 2021 a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienții casnici să beneficieze de prețul din oferta concurențială”, a anunțat ANRE.

ADVERTISING

„ANRE supune consultării publice Proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 171/2020 pentru aprobarea condițiilor de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanță. Prin prezentul Proiect de Ordin se oferă clienților casnici posibilitatea de a alege oferta de furnizare aplicabilă de la data de 1 ianuarie 2021 până la data de 31 martie 2021”, se arată pe site-ul ANRE.

Ministrul Energiei anunța la sfârșitul lunii decembrie că perioada în care populația poate alege un contract de energie electrică pe piața concurențială ar putea fi prelungită.

ADVERTISING

„Noi ca minister vom mai aștepta până în jurul datei de 15 ianuarie să vedem exact cum funcționează, după care, dacă este cazul, chiar vom interveni legislativ, în așa fel încât să ajutăm oamenii să găsească cele mai ieftine și cele mai bune soluții pentru prețul energiei electrice și nu să fie trecuți automat într-o piață scumpă a serviciului universal, lăsați acolo până vor alege, ci din contră, aș prefera ca oamenii să fie trecuți direct în piața concurențială, care este mai ieftină și ulterior dacă nu se înțeleg cu furnizorii, dacă nu se întâmplă anumite lucruri, să fie în piața serviciului universal", spunea Virgil Popescu, la RFI.

Piața de energie electrică a fost liberalizată de la 1 ianuarie 2021.

Citește mai multe despre harababura creată de autorități și despre ce e bine să faci:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇