Space X a concediat mai mulți angajați care pregăteau o scrisoare deschisă pentru Elon Musk

Space X a concediat mai mulți angajați care pregăteau o scrisoare deschisă pentru Elon Musk

Compania SpaceX a concediat mai mulţi angajaţi implicaţi în pregătirea unei „scrisori deschise” care a criticat în special comportamentul adoptat de Elon Musk în spaţiul public, potrivit unui mesaj expediat de directoarea departamentului de operaţiuni din cadrul acestei companii spaţiale, al cărui conţinut şi a cărui existenţă au fost confirmate pentru AFP de un angajat al firmei californiene.

Un „mic grup” de angajaţi a trimis acea scrisoare tuturor colegilor lor, solicitându-le semnăturile şi participarea la un sondaj, a scris Gwynne Shotwell într-un e-mail expediat joi seară întregului personal al companiei SpaceX.

Unii dintre ei s-au simţit „inconfortabil şi intimidaţi sau chiar furioşi, pentru că scrisoarea îi îndemna să semneze ceva ce nu reflecta opiniile lor” sau pentru că scrisoarea „a interferat cu capacitatea lor de a se concentra asupra muncii”, a adăugat aceeaşi directoare de operaţiuni.

ADVERTISING

Or, consideră ea, "avem prea multe activităţi esenţiale de realizat şi nu avem nevoie de acest tip de activism lipsit de orice măsură".

După ce a efectuat o anchetă, compania californiană "a concediat un anumit număr de angajaţi implicaţi" în acel demers, a precizat Gwynne Shotwell, fără să precizeze numărul acestora.

Scrisoarea deschisă aflată în pregătire, dezvăluită iniţial de site-ul The Verge, a criticat comportamentul avut de Elon Musk în spaţiul public, precum şi recentele acuzaţii de hărţuire sexuală formulate împotriva lui, considerate "o sursă frecventă de distragere a atenţiei şi de ruşine pentru noi".

"În calitate de patron şi de cel mai important purtător de cuvânt al companiei, Elon Musk este considerat imaginea SpaceX - fiecare mesaj pe care îl scrie pe Twitter este considerat, de facto, o declaraţie publică din partea companiei, mai ales în ultimele săptămâni", au adăugat autorii scrisorii.

Reprezentanţii SpaceX nu au dat curs deocamdată solicitărilor trimise de redacţia AFP pentru a obţine un punct de vedere oficial al companiei californiene pe marginea acestui subiect.

CEO-ul SpaceX, care este şi patronul producătorului de automobile electrice Tesla şi al mai multor start-up-uri, este un obişnuit al controverselor de pe Twitter, unde publică în mod regulat mesaje virulente, uneori criptice sau chiar insultătoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mesajele lui au căpătat o nouă dimensiune după ce Elon Musk a anunţat în aprilie că doreşte să cumpere această reţea de socializare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇