România a fost cea mai puțin populară destinație turistică din UE în 2022

România a fost cea mai puțin populară destinație turistică din UE în 2022

Anul trecut, România a fost destinația din UE cea mai neatractivă pentru turiștii străini. Doar 14% din nopțile de cazare au fost rezervate de cetățeni străini.

La nivelul Uniunii Europene, 43% dintre rezervările în scop turistic au fost făcute de cetățeni din alte țări ale blocului comunitar sau de pe alte continente. Restul de 57% au fost rezervări interne, arată Eurostat, citat de Biziday.

În trei state UE turiștii din străinătate (din UE și din afară) au făcut peste 90% din rezervări: Malta (92%), Croația și Cipru (ambele cu 91%). În aceste țări nouă din zece rezervări turistice au fost făcute de nerezidenți, fie ei din alte țări europene sau de pe alte continente.

ADVERTISING

În Grecia și Luxemburg, procentul a fost de 86% din totalul rezervărilor. Iar Austria, Slovenia, Portugalia și Spania au avut între 60 și 70% din rezervări făcute de cetățeni din alte țări.

România a avut cel mai mic procent dintre toate cele 27 de state membre: doar 14% din totalul nopților de cazare, rezervate anul trecut, au fost acoperite de cetățeni străini.

grafic-turim-1

Cele mai multe rezervări făcute de străini au fost înregistrate în Spania (270 de milioane) și în Italia (201 milioane).

Franța, Spania, Italia, Germania, Grecia și Austria s-au numărat printre cele mai atractive zece țări pentru turiști la nivel mondial.

ADVERTISING

Potrivit Eurostat, dependența de turiști stimulează creșterea economică, dar se poate transforma și într-un punct vulnerabil, în cazul în care țara respectivă se confruntă cu calamități naturale sau cu pandemii - cazul Greciei în 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇