Kelemen Hunor: Prima rectificare bugetară din 2021 va fi adoptată de Guvern probabil săptămâna viitoare

Kelemen Hunor: Prima rectificare bugetară din 2021 va fi adoptată de Guvern probabil săptămâna viitoare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat luni seara, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că, în opinia sa, în câteva zile se vor încheia discuţiile privind rectificarea bugetară.

Acesta spune că ordonanţa care va reglementa acest aspect va fi adoptată, cel mai probabil, săptămâna viitoare. O a doua rectificare va avea loc înainte de finalul acestui an.

"Am mai discutat şi de rectificare, urmează să continuăm discuţiile fiecare ministru cu premierul, dar eu cred că în câteva zile se închide rectificarea şi se va trece, probabil săptămâna viitoare, la aprobarea Ordonanţei pentru rectificarea bugetului, prima rectificare din 2021. Urmează o altă rectificare, undeva în noiembrie”, a declarat Kelemen Hunor luni seară, după şedinţa coaliţiei.

ADVERTISING

Liderul UDMR a ţinut să menţioneze că nu au existat discuţii în contradictoriu între membrii coaliţiei pe subiectul rectificării bugetare.

"Deci acum nu au fost discuţii în contradicţie, lucrurile se aşază. Sigur, solicitările sunt mai mari decât posibilităţile în acest moment, dar, aşa cum văd eu lucrurile, se vor aşeza”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, vineri seară, proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară. Documentul prevede suplimentări de sume la Ministerele Sănătăţii, Finanţelor, Dezvoltării.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇